Samuel L. Jackson wil terugkeren als Mace Windu: "hij is niet dood"

Samuel L. Jackson wil terugkeren als Mace Windu: "hij is niet dood"

De geliefde acteur wil graag zijn eigen Star Wars-serie op Disney+.

Samuel L. Jackson heeft al heel wat topfilms gemaakt, al blijft een van zijn bekendste rollen toch zeker wel die van Mace Windu in 'a galaxy far, far away'. Ondanks het feit dat hij het loodje lijkt te leggen, zegt Jackson dat hij nog leeft. De acteur wil dan ook maar wat graag terugkeren.

Jackson, de laatste jaren voornamelijk bekend dankzij zijn rol als Nick Fury in het MCU, was te zien als de Jedi Master in de prequel trilogie. Windu stond bekend als een van de beste lightsaber-vechters en ook zijn paarse lightsaber is behoorlijk iconisch.

Dood?
Tijdens Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith neemt Windu het op tegen Emperor Palpatine. Windu wint het gevecht en wil Palpatine executeren, maar daar is Anakin niet van gediend.

Laatstgenoemde hakt zijn hand eraf en Palpatine maakt gebruik van de gelegenheid om Windu te elektrocuteren en het raam uit te blazen. De kans lijkt klein dat iemand dit zou kunnen overleven, maar volgens Jackson is dat toch het geval.

Terugkeer
Tijdens een recent interview met Empire Magazine zei Jackson: "Hij is zeker niet dood!" De acteur hoopt dan ook terug te mogen keren voor een Disney+ serie. Als ze Darth Maul kunnen terugbrengen, is er misschien ook nog wel hoop voor een Mace Windu terugkeer.



NieuwsFilm

meest populair