Compleet nieuwe hoofdrolspeler voor 'Karate Kid' gevonden

Compleet nieuwe hoofdrolspeler voor 'Karate Kid' gevonden

Na Ralph Macchio, Hilary Swank en Jaden Smith is het nu de beurt aan de jonge Ben Wang.

In de jaren 80 was de toen nog jonge Ralph Macchio de hoofdrolspeler in de iconische film The Karate Kid en de twee vervolgen. In de jaren 90 zagen we de jonge Hilary Swank in The Next Karate Kid en in 2010 speelde Jaden Smith de jonge Karate Kid in de succesvolle reboot The Karate Kid.

Via The Hollywood Reporter wordt nu duidelijk dat de jonge Ben Wang, een in Amerika geboren Chinese acteur, de hoofdrol gaat spelen in de reeds aangekondigde zesde film in de franchise.

Ben Wang
Wang was een van de duizenden kandidaten die zich hadden voorgesteld na de oproep van de producenten om een auditie op te nemen en op te sturen. Wang spreekt Mandarijns en beoefent verschillende vormen van martial arts.

Overigens heeft Wang al heel wat ervaring. Hij was onder meer te zien in de series MacGyver uit 2021 en American Born Chinese uit 2023. Eerder dit jaar dook hij op in de komedie Mean Girls. De 24-jarige acteur regisseerde ook al twee korte films.

Eind 2024
De nieuwe film zal een aantal bekende gezichten uit de reeks verbinden. Naast Macchio, die de afgelopen jaren succes had met de vervolgserie Cobra Kai, keert ook Jackie Chan terug.


Naar verwachting verschijnt de nog titelloze zesde film op 13 december 2024 in de bioscoop. De regie ligt in handen van de onbekende regisseur Jonathan Entwistle.

NieuwsFilm

meest populair