Remake die weinig toevoegt aan wat we al kenden uit de vier The Karate Kid-films uit de jaren tachtig en negentig, maar daarom niet minder onderhoudend is.
play

6,3 details

  • 140 Min
  • Actie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • China
140 Min Verenigde Staten

Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dre’s blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha’s Fighting Dragon School of Kung-Fu.

Alt titel
Kung Fu Kid
Regie
Harald Zwart
Cast
Jackie Chan, Taraji P. Henson, Jaden Smith, Wenwen Han, Rongguang Yu, Zhenwei Wang, Luke Carberry, Yi Zhao, Shijia Lü, Zhensu Wu, Jared Minns, Ghye Samuel Brown, Zhiheng Wang, Bo Zhang, Cameron Hillman.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 357.852.395
Release
10.06.2010
Release NL
22.07.2010
Release DVD
23.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Harald Zwart | Cast: Jaden Smith (Dre Parker), Jackie Chan (Mr. Han), Taraji P. Henson (Sherry Parker), Wenwen Han (Meiying), Zhenwei Wang (Cheng), Rongguang Yu (Master Li) e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2010

Spottend wordt Dre “The Karate Kid” genoemd, waarna hij door de pestkoppen in elkaar getrapt wordt en in de kreukels op de grond belandt. De trucjes die hij heeft geleerd van televisie zijn op het schoolplein blijkbaar niets waard. Hier in China is namelijk niemand onder de indruk van die karatekunstjes, want de gemiddelde scholier heeft naast een stapel huiswerk een gezonde dosis kung-fu tot zijn beschikking. Wanneer blijkt dat de pesterijen aanhouden, wendt Dre zich tot een klusjesman die hem de fijne kneepjes van de vechtsport wil bijbrengen. Want: kung-fu gaat niet over rake klappen uitdelen, maar over beheersing en zelfvertrouwen.

De leermeester van bullebak Cheng denkt daar heel anders over. Genade is voor zwakkelingen en als je tegenstander onderuit gaat moet je vooral op hem in blijven rammen tot hij fysiek helemaal gebroken is. Gezellig hoor, zo’n sadistische instelling. Gelukkig is niet iedereen zo van haat vervuld als deze kung-fu meester, want de fijngevoelige Meiying heeft een oogje op nieuwkomer Dre. In een wereld die de Amerikaanse jongen volstrekt vreemd is, bereidt Mr. Han hem voor op de ultieme confrontatie: een toernooi waarbij hij zijn plaaggeesten één voor één keihard tegen de vlakte kan trappen.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

The Karate Kid Nieuwsberichten

Laatste reacties

Magalaan

"...Goede film, weet te ontroeren, opnames zijn erg fraai. Verrassend, omdat je denkt dat het Karate Kid......"

marcjeb

"...Hoow fuck.. de film informatie klopt van geen kant. 1. er komt nergens naar voor dat dre gamed?......"

marcjeb

"...Dit was een zeer goede film, alles goed uitgewerkt. Hoef hier niet teveel woorden aan te geven verd......"

The Karate Kid

acties