Emma Stone reageert op kritiek dat 'Poor Things' "seksistisch en uitbuitend" is

Emma Stone reageert op kritiek dat 'Poor Things' "seksistisch en uitbuitend" is

"Als het helpt, als persoon die het speelde en produceerde, heb ik haar in geen van die scènes als kind gezien," aldus Stone.

Emma Stone speelt in de Oscar-genomineerde film Poor Things een dode vrouw genaamd Bella Baxter, die door een gekke wetenschapper, weer tot leven is gewekt wordt.

Om Bella tot leven te wekken plaatst de wetenschapper (Willem Dafoe) de hersenen van een ongeboren baby in haar hersenpan. En na deze opwekking, gaat Bella op een seksuele ontdekkingsreis.

Seksistisch
En de hersenen zijn volgens de critici het probleem. Sommigen hebben de film bekritiseerd en suggereren dat de hersenen van een kind niet kunnen bepalen wat wel en niet seksueel gewenst is en dat het onder uitbuiting valt.

Ook wordt gesuggereerd dat dit wellicht een seksistische keuze is, omdat de film is geregisseerd door een man, Yorgos Lanthimos.

Een relatie met film
Emma Stone ontkracht de kritiek volledig in een interview met The Times: "Als het helpt, als persoon die het speelde en produceerde, heb ik haar in geen van die scènes als kind gezien."



"Als je een film zo letterlijk neemt, waarbij je hem begint te bespreken in termen van de hersenen van een kind, dan mis je een beetje het punt van het vertellen van verhalen in het algemeen. Als je de film gaat analyseren als iets dat werkelijk zou gebeuren, dan werkt de film natuurlijk niet," voegt Lanthimos hieraan toe.

Volgens Emma Stone ligt het aan de relatie die je hebt met de film: "Mijn moeder zegt dat je aan het begin van een relatie zegt: 'Oh, we zijn zo verliefd dat we elkaars zinnen afmaken.' En dan, naarmate de tijd verstrijkt, wordt het: 'Je onderbreekt me altijd.' Dat kan ook gebeuren in een relatie met film, vooral in een film als deze, die meer vragen stelt dan antwoorden geeft."

Verschillende reacties
"Ik ken mensen die de film hebben gezien en denken dat het gewoon de liefste romantische komedie is, en anderen die hem door hun vingers moesten bekijken. En dat is geweldig," vindt de actrice.

NieuwsFilm

meest populair