Regisseur Ang Lee ontkent einde loopbaan

De Taiwanese regisseur Ang Lee ontkent dat hij stopt met films maken. Vrijdag kondigde hij aan volgend jaar te beginnen aan de films 'Crouching Tiger, Hidden Dragon 2' en 'Hulk 2'.

Lee was een dagje in de Taiwanese hoofdstad Taipei om zijn laatste film Hulk te promoten. De film is een kassucces in de Verenigde Staten en draait sinds 10 juli in Nederland. Taiwanezen moeten wachten tot 20 juni voordat ze de film over het groene monster kunnen zien.

Lee (48) bracht eerder deze week zelf de geruchtenstroom over zijn pensionering op gang: ,,Het opnemen van een speelfilm zoals Hulk is een vermoeiende bezigheid voor mij. Vroeger maakte ik meerdere films per jaar, maar de laatste tijd begint mijn leeftijd me parten te spelen."

,,Ik heb inderdaad gezegd dat ik met pensioen wilde gaan. Maar daar denk ik nu anders over, ik hoop na een periode van rust weer met frisse energie aan de slag te gaan", vertelde Lee tijdens een persconferentie.

Lee brak in 2000 internationaal door met 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', een film waarin Aziatische vechtkunst een belangrijke rol speelde. De rolprent kreeg tien Oscar-nominaties.

,,Volgend jaar ga ik werken aan Hulk 2. Verder zijn we bezig met de voorbereidingen van Crouching Tiger, Hidden Dragon 2. Ik hoop beide films binnen twee jaar te kunnen afmaken", aldus Lee.



NieuwsFilm

meest populair