Denis Villeneuve heeft slecht nieuws wat betreft een lange 'Dune'-cut: "het is pijnlijk"

Denis Villeneuve heeft slecht nieuws wat betreft een lange 'Dune'-cut: "het is pijnlijk"

De regisseur zegt dat wij al op het best mogelijke resultaat getrakteerd worden.

Eind deze maand zullen we eindelijk kunnen gaan genieten van Denis Villeneuve's Dune-vervolg, Dune: Part Two. De nodige fans hopen dat we ook nog eens getrakteerd zullen worden op een extended cut met alle 'deleted scenes'. Zal het daar ooit van komen?

De blockbusters van Villeneuve zijn natuurlijk gebaseerd op de legendarische boekenreeks van Frank Herbert. Niet zo heel gek dus, dat er meer dan genoeg fantastisch bronmateriaal is dat verfilmd kan worden, maar helaas kan Villeneuve niet alles laten zien.

Speelduur
Het eerste deel duurde maar liefst 2 uur en 48 minuten, terwijl het vervolg met zijn 2 uur en 46 minuten maar net iets minder lang is. Al behoorlijk lang zou je zeggen, maar toch heeft Villeneuve de nodige scènes eruit moeten knippen.

Peter Jackons iconische Lord of the Rings trilogie kreeg ook een extended version, waarin alle deleted scenes te zien zijn. Helaas lijkt de kans behoorlijk klein dat Villeneuve dit voorbeeld zal volgen. Tijdens een recent interview laat de regisseur zich erover uit.

Reactie
Zo begint Villeneuve: "Ik geloof dat wanneer het niet in de film te zien is het ook niet uitgebracht hoeft en zal worden. Het is behoorlijk lastig, maar het hoort bij de baan. Soms verwijder ik scènes en zeg ik tegen mezelf: 'Ik kan niet geloven dat ik dit eruit haal...'"



"Het is alsof een samurai mij opensnijdt. Het is pijnlijk, maar ik kan niet terug gaan en een soort van Frankenstein-versie creëren van iets dat ik 'gedood' heb. Dat is mij voor te pijnlijk. Wanneer het 'dood' is, is het dan ook echt 'dood'. Er is wel altijd een reden voor".

Uitleg
Villeneuve vervolgt: "Uiteindelijk gaan we voor het best mogelijke resultaat. Ik denk altijd aan de film en ik ben dan ook zeer strict en serieus wanneer ik in de editing room zit"



"Het gaat me niet om mijn ego, maar enkel en alleen om de film. Wat jullie krijgen te zien is de beste versie die er bestaat".

NieuwsFilm

meest populair