'The Dark Knight Rises': is dit een van de slechtste 'deathscenes' aller tijden?

'The Dark Knight Rises': is dit een van de slechtste 'deathscenes' aller tijden?

Marion Cotillard kan zeker acteren, maar dat lijkt ze hier eventjes te vergeten...

In films zitten soms hele overtuigende sterfscènes, andere keren soms heel wat minder. Wanneer dit goed in beeld wordt gebracht, gaan de tranen rollen, maar soms is het gewoon lachwekkend slecht. De onderstaande scène hoort in de laatste categorie. Opgelet: SPOILERS volgen!

Het gaat hier om een grote naam, namelijk Marion Cotillard. De Franse actrice is veel te zien in haar eigen land, maar wist ook al hoofdrollen te bemachtigen in de nodige Hollywood-blockbusters. Denk bijvoorbeeld maar aan Inception en The Dark Knight Rises.

Samenwerking
Beide films werden gemaakt door Christopher Nolan, die in 2010 hoge ogen wist te gooien met Inception. In deze film komt Cotillards personage ook om het leven wanneer ze zelfmoord pleegt. Dit wordt op een overtuigende manier in beeld gebracht, maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor The Dark Knight Rises.

Ondanks het feit dat Nolan wordt gezien als een van de beste regisseurs die er rondloopt, zet hij ook hij soms wel minder overtuigende scènes neer. Cotillard is in The Dark Knight Rises te zien als Miranda Tate, de nieuwe CEO van Wayne Enterprises, met wie Bruce Wayne een relatie krijgt.

Plan
Later in de film komen we erachter dat Tate eigenlijk Talia al Ghul is, de dochter van Ra's al Ghul en samenwerkt met de grote schurk Bane. Zij wil het werk van haar overleden vader alsnog uitvoeren en Gotham met de grond gelijk maken.


Hier wil Batman natuurlijk een stokje voor steken. Tijdens een achtervolging verongelukt Talia, maar niet voordat ze nog even een kort gesprek voert met Batman, Commisoner Gordon en Catwoman. Dit is echter verre van een overtuigende sterfscène.

Teleurstellend
Cotillard won een Oscar voor haar glansrol in La Vie en Rose, maar de meeste cinefielen zouden haar voor deze scène waarschijnlijk eerder een Razzie geven. Bekijk de scène hieronder zelf.


De reacties zijn dan ook niet mals. Zo zijn enkele van de meest gelikete reacties: "She's like "Okay, now I'm dead"" en "For an oscar winning actress this was a terrible death scene" of nog "Maybe Talia faked her death...? Yeah no I can't even defend this".

NieuwsFilm

meest populair