Sean Bean sterft in bijna al zijn films, maar deze 'deathscene' is zijn allerbeste

Sean Bean sterft in bijna al zijn films, maar deze 'deathscene' is zijn allerbeste

"The mightiest man may be slain by one arrow... Boromir was pierced by many".

Er zijn natuurlijk heel wat films waarin personages om het leven komen. Soms wordt dit zo goed in beeld gebracht dat je er zelf emotioneel van wordt of zelfs van gaat huilen. De onderstaande scène wordt gezien als een van de beste sterfscènes aller tijden.

Peter Jackson heeft een van de, misschien zelfs wel de beste trilogie aller tijden, neergezet met The Lord of the Rings. De regisseur mocht de wereldberoemde gelijknamige boekenreeks van J.R.R Tolkien verfilmen en deed dit op weergaloze wijze.

Dood
Jackson bracht in 2001 het eerste deel uit, genaamd The Fellowship of the Ring. Net zoals de twee vervolgen, werd het origineel uitstekend onthaald en wordt het gezien als een van de beste films aller tijden. In het eerste deel zit ook een van de beste sterfscènes die ooit werd opgenomen.

Het gaat hier om Sean Beans Boromir. De acteur staat bekend als dé ster die in bijna al zijn films en series om het leven komt. Een van de meest iconische sterfscènes zit in Game of Thrones, maar zijn overlijden in The Fellowship of the Ring is toch wel 'de beste dood'-scène van zijn carrière.

Verhaal
Boromir maakt een belangrijk deel uit van de Fellowship, maar richting het einde van de film drijft de ring hem tot waanzin en probeert hij deze te stelen van Frodo. Enkele minuten laten levert hij echter de ultieme verlossing, wanneer hij zijn leven geeft om Merry en Peppin te redden.


Boromir neemt het op tegen talloze Urak-Hai en staat er tijdens het gevecht alleen voor. De leider van de Urak-Hai schiet meerdere malen met zijn pijl en boog op Boromir, die door blijft vechten totdat hij erbij neervalt.

Scène
Deze scène, gekoppeld met de prachtige muziek van Howard Shore en de ijzersterke acteerprestaties van alle acteurs, wordt door menig filmfanaat bestempeld als een van de beste sterfscènes aller tijden.



NieuwsFilm

meest populair