Merkwaardige details over het gevecht rond 'Road House' van Prime Video

Merkwaardige details over het gevecht rond 'Road House' van Prime Video

Er werden rake klappen uitgedeeld, maar het lijkt erop dat Prime Video de winnaar van het gevecht is geworden.

In Roadhouse wordt niet alleen op beeld gevochten. Achter de schermen is al sinds 2021 een gevecht gaande over de release van de actiefilm.

Variety onthult in een rapport nieuwe details over de felle strijd.

De eerste ronde
Het begon allemaal in november 2021. Het project werd voor het eerst opgezet toen Mike De Luca en Pam Abdy MGM nog runden en alle betrokkenen akkoord gingen met een bioscooprelease. Er was geen sprake van streaming.

In maart 2022 nam Amazon, MGM over en De Luca en Abdy vertrokken bij MGM.

Ronde twee
Vijf maanden na de overname gaf het hoofd van Amazon, Jennifer Salke de filmmakers en Jake Gyllenhaal twee keuzes. Eén: de film maken voor 60 miljoen dollar met een bioscooprelease of twee: voor 85 miljoen dollar een release die alleen voor streaming beschikbaar is.



De filmmakers en Gyllenhaal kozen voor meer geld en een release alleen voor streaming.

Ronde drie
Ondanks dat het leek dat het gevecht op zijn einde was gekomen, had producent Joel Silver nog wat strijdlust. Silver bleef zo erg aandringen op een bioscooprelease, dat de studio dreigde de banden met hem te verbreken. Er moest een privédetective aan te pas komen om de producent zijn baan te laten behouden.

Het behoud was echter van korte duur, eind 2023 werd de producent toch nog ontslagen wegens verbaal geweld tegen verschillende medewerkers, waaronder Amazon Studios en MGM-marketinghoofd Sue Kroll en Amazon-filmhoofd Courtenay Valenti.

Knock out
Afgelopen januari besloot regisseur Doug Liman nog een laatste finale klap uit te delen met een open brief, waarin hij zei dat hij de film zou boycotten en waarin hij beweerde dat "Amazon geen interesse heeft in het ondersteunen van bioscopen."

Vijandige acties vliegen dus nog door de lucht, maar tot nu toe lijkt er niets meer te veranderen aan de vorm van de release. De film zal vanaf 8 maart te zien zijn op Amazon Prime.



Uitsmijter
Roadhouse gaat over ex-UFC-vechter Dalton (Jake Gyllenhaal) die een baan neemt als uitsmijter bij een wegrestaurant in Florida Keys. Al snel ontdekt hij dat dit paradijs niet is wat het lijkt.

NieuwsFilm

meest populair