Recap: deze verhaallijnen uit 'Dune' worden van groot belang in 'Part Two'

Recap: deze verhaallijnen uit 'Dune' worden van groot belang in 'Part Two'

Is het alweer even geleden sinds je 'Dune: Part One' hebt gekeken en wil je een snelle refresher in aanloop van 'Part Two'? Dan zit je hier goed.

Eind deze maand is het zover: Dune: Part Two verschijnt, na meerdere keren uitgesteld te zijn, eindelijk in de bioscoop. Als je benieuwd bent naar deze film, maar niet alle kennis over het verhaal van Part One paraat hebt, dan helpen we je een handje.

In Part Two worden een aantal verhaallijnen uit Part One een stuk belangrijker en zien we eindelijk personages waarvan we in Part One alleen de naam hoorden.

Fremen en zwanger
Paul Atreides en zijn moeder Jessica werden aan het eind van Part One geaccepteerd door de Fremen, de inheemse bevolking van de zandplaneet Arrakis, nadat Paul een van hen versloeg in een duel. De fremen zien in Paul de 'Lisan Al-Gaib', een messias-figuur die ze naar het paradijs zal leiden.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat Paul met zijn 'Bene Gesserit'-krachten al kon zien dat zijn moeder zwanger was. Hoewel we hier niks over in de trailers hebben gezien, is de kans vrij groot dat dit in Part Two een staartje krijgt.

Terugkerende personages
In Part One zijn er veel personages gesneuveld, voornamelijk bondgenoten van Paul. Denk aan zijn vader Leto, Duncan Idaho en Dr. Liet Kynes. Paul en Jessica zijn echter niet de enige leden van House Atreides die wisten te ontsnappen aan de coup van de Harkonnens. Gurney Halleck (Josh Brolin) en Thufir Hawat (Stephen McKinley Henderson) hebben het ook overleefd en zijn weer van de partij in Part Two.


Hoewel het Duke Leto bijna lukte om zijn Baron Vladimir Harkonnen van het leven te beroven, wist de Baron de aanslag op zijn leven net aan te overleven. De Baron en de rest van de Harkonnens hebben in Part Two ook significantere rollen dan in Part One. Zo maken we kennis met het neefje van de Baron: Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler).

Shaddam en Irulan
Padishah Emperor Shaddam Corrino IV, de kwade genius achter de ondergang van House Atreides, liet in Part One nooit zijn gezicht zien. Ook zijn dochter, Princess Irulan, maakt haar debuut. De rollen worden vertolkt door Christopher Walken en Florence Pugh.


Op 29 februari komen we er eindelijk achter hoe de confrontatie tussen de fremen en de legers van de Harkonnens en de Emperor eruit gaat zien en of regisseur Denis Villeneuve het voor elkaar heeft gekregen om het originele boek (1965) van Frank Herbert eindelijk een waardige verfilming te geven.

NieuwsFilm

meest populair