Ben Affleck heeft nog steeds spijt van deze rol: "de grootste misser van mijn carrière"

Ben Affleck heeft nog steeds spijt van deze rol: "de grootste misser van mijn carrière"

Na een gefaalde superheldenrol liet de acteur zien hoe het wel moet in Batman.

Het komt wel vaker voor, dat een acteur in een film meespeelt maar hier achteraf spijt van heeft voor een of andere reden. Dit is ook het geval voor Ben Affleck, die niet erg goede herinneringen heeft overgehouden aan zijn rol in Daredevil uit 2003.

Affleck heeft al vaker hoge ogen weten te gooien, zowel als acteur, schrijver én regisseur. Denk bijvoorbeeld maar aan The Town en Argo. Voor beide films nam hij zowel de regie als de hoofdrol voor zijn rekening.

Carrière
Ook zijn schrijfwerk mag er zijn. Een van zijn beste scripts leverde hij met Good Will Hunting, waar hij dan ook een Oscar in ontvangst voor mocht nemen. Affleck kent dus een zeer succesvolle carrière.

Dat neemt niet weg dat ook hij missers kan maken. Zijn grootste flater kwam in 2003, althans, als we Affleck zelf mogen geloven. De acteur heeft behoorlijke spijt van de blockbuster waarin hij toen was te zien, namelijk Daredevil.

Superheld
De acteur kroop in de huid van Matt Murdock/Daredevil, maar was absoluut niet tevreden met het eindresultaat. Toen Affleck hierop terugblikte nam hij dan ook niet bepaald een blad voor de mond. Zo zei hij zelf: "Het is de enige film waar ik echt spijt van heb".


"Het deed me pijn, want ik hou van het verhaal en van het personage. Het feit dat ik het verknalt heb vind ik dan ook nog steeds lastig. Ik denk dat dit wel meespeelde in het accepteren van Batman, aangezien ik het 'goed wilde maken' en wel eens een superheld overtuigend wilde neerzetten".

Kritiek
Daredevil werd allesbehalve goed onthaald en met de grond gelijk gemaakt. Toch begrijpt Affleck dit. Zo vervolgt hij: "Ik snap dat mensen teleurgesteld waren. De film was niet zo goed als gehoopt en dat spijt me".



NieuwsFilm

meest populair