Wat vindt 'Godzilla Minus One'-regisseur van de Amerikaanse 'Godzilla'-films?

Wat vindt 'Godzilla Minus One'-regisseur van de Amerikaanse 'Godzilla'-films?

Takashi Yamazaki denkt dat serieuze- en popcorn-monsterfilms naast elkaar kunnen bestaan.

Regisseur Takashi Yamazaki scoorde vorig jaar een monsterhit met zijn Godzilla Minus One. Maar wat vindt de Japanse regisseur eigenlijk van de Godzilla-films uit Hollywood?

Godzilla Minus One is een serieuze en dramatische film vol gruwelijke en angstaanjagende momenten. Godzilla is een kracht van de natuur die dood en verderf zaait.

Kleurrijk
De Hollywood Godzilla-films, zoals Godzilla: King of the Monsters en Godzilla vs. Kong zijn kleurrijke actiefilms. Godzilla is een held die tegen andere monsters vecht, de films zitten vol met grappen en van drama is weinig sprake.

In een interview met Empire Magazine wordt Yamazaki gevraagd om zijn mening over de Amerikaanse Godzilla-films. Hij noemt de films een interessant gebruik van het merk Godzilla, een manier om Godzilla met meer plezier neer te zetten.

Plezier
"De Hollywood versie is een interessante manier om het IP te gebruiken. Voor mij is het een versie van Godzilla die meer gericht is op plezier. De klassieke films van Toho hadden ook een periode waar ze meer van dat soort films maakten. Binnen het genre is er een goede balans tussen het menselijk drama en de actie van de Kaiju."De kans is groot dat de Japanse filmindustrie doorgaat met het maken van serieuze Godzilla-films, aangezien Godzilla Minus One een enorm succes was. Warner Bros. heeft tegelijkertijd veel succes met hun monsterverse. Godzilla vs. Kong bracht in 2021 $470 miljoen op. Het vervolg, Godzilla X Kong: The New Empire, verschijnt in maart in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair