De bijna onmogelijke 'Interstellar' opdracht van Christopher Nolan voor Hans Zimmer

De bijna onmogelijke 'Interstellar' opdracht van Christopher Nolan voor Hans Zimmer

De regisseur gaf zijn vriend 24 uur de tijd om met iets op de proppen te komen.

Christopher Nolan en Hans Zimmer zijn een gouden combinatie. De wereldberoemde regisseur en de geliefde componist hebben al behoorlijk wat keren samengewerkt, maar Interstellar was wel heel apart voor een speciale reden.

Nolan wordt gezien als een van de beste regisseurs die er rondloopt in Hollywood. De muziek van Zimmer zorgt er wel voor dat zijn films altijd nog beter worden. Denk bijvoorbeeld maar aan zijn soundtrack voor Inception en The Dark Knight-trilogie om er maar een paar te noemen.

Brief
Nolan en Zimmer zijn dan ook al jarenlang bevriend, maar toen de filmmaker aan Interstellar begon wist hij dat de soundtrack enorm belangrijk zou zijn. Ook hiervoor kwam hij weer aankloppen bij Zimmer, maar dan moest laatstgenoemde wel eerst voor 'een test' slagen.

Zo zei Nolan: "Voordat ik begon aan de film belde ik Hans op en zei hem toen het volgende: 'Ik zal je een envelop geven met een brief met minimale informatie over mijn nieuwe film. Er staan maar enkele zinnen in, maar die zijn voldoende om je een eerste indruk te geven van het hart van het verhaal'"

'Huiswerk'
Nolan vervolgt: "'Ik geef je één dag de tijd om iets te schrijven dat je aan het eind van de dag aan mij moet geven en vanaf daar kunnen we de hele soundtrack maken'. Het was een interessant concept".


"We hebben reeds vele films samen gemaakt, waarbij we eerst de film maken en dan kijken welke muziek erin past. Hier hebben we dat omgedraaid: we beginnen met de soundtrack en bouwen daarna alles eromheen". Dat pakte zeker goed uit, want de Interstellar-soundtrack is weergaloos.

NieuwsFilm

meest populair