Eindelijk uitgelegd: waarom werd Anakin niet gedood door Obi-Wan Kenobi op Mustafar

Eindelijk uitgelegd: waarom werd Anakin niet gedood door Obi-Wan Kenobi op Mustafar

Zijn voormalige meester en vriend dacht niet dat zijn zwaargewonde leerling het zou redden.

Het is een vraag die de nodige Star Wars-fans al jarenlang bezighoudt: waarom laat Obi-Wan Kenobi Anakin Skywalker op Mustafar in leven na hun duel? Nu krijgen we hier eindelijk antwoord op.

Obi-Wan (gespeeld door Ewan McGregor) gelooft net zoals de nodige andere Jedi dat Anakin (Hayden Christensen) degene is die balans zal brengen bij de Force. In de ogen van Obi-Wan zal Anakin ervoor zorgen dat de Sith uitgeroeid worden, maar dit pakt heel anders uit...

Darth Vader
Emperor Palpatine weet Anakin voor zich te winnen, die uiteindelijk een slachtoffer is van 'the dark side of the force'. Obi-Wan weet dat Anakin verloren is en op Mustafar vechten de twee het uit. Obi-Wan wint het gevecht en laat Anakin zwaargewond achter, maar Anakin overleeft het alsnog.

Palpatine (Ian McDiarmid) weet Anakin te vinden en transformeert laatstgenoemde in Darth Vader, een van de krachtigste schurken in 'a galaxy far, far away'. Fans vragen zich al lange tijd af waarom Obi-Wan dit niet voorkwam door Anakin uit zijn lijden te verlossen.

Antwoord
Een van de Star Wars-producenten, Rick McCallum, laat zich hier nu over uit: "Obi-Wan denkt niet dat Anakin zulke wonden kan overleden en dus zal sterven. Dat zou ook zijn gebeurd, als Palpatine niet was gekomen en er alles aan deed om hem te redden. Vervolgens maakt hij van Anakin een 'freak'"


Kortom, Obi-Wan mag dan wel gezien worden als een van de slimste Jedi, ook hij heeft meerdere fouten gemaakt waaronder deze. Hij zag niet in dat Anakin het nog zou redden, waardoor Darth Vader 'tot leven' kwam.

NieuwsFilm

meest populair