'Wonka' passeert mijlpaal en is op 6 na financieel best scorende film uit 2023

'Wonka' passeert mijlpaal en is op 6 na financieel best scorende film uit 2023

Timothée Chalamet is een van de grootste sterren in Hollywood en dat valt te merken.

Later deze maand zal Timothée Chalamet opnieuw te zien zijn als Paul Atreides in Dune: Part Two. De blockbuster lijkt een kaskraker te worden. Mocht dat zou zijn, dan heeft Chalamet twee box-office hits achter elkaar te pakken, want Wonka is dit ook.

Chalamet kroop nog niet zo heel lang geleden in de huid van een jonge Willie Wonka. Deze blockbuster werd in december uitgebracht en heeft nu een heel mooi record te pakken: de film is over de grens van 600 miljoen dollar heen en hoort dus bij de best verdienende films van 2023.

Cijfers
Na 10 weken in de bioscopen gedraaid te hebben, heeft Wonka in de Verenigde Staten 210 miljoen dollar opgebracht. In de rest van de wereld komt de blockbuster bijna uit op 400 miljoen dollar. Dit betekent dat Wonka op plaats nummer 7 komt te staan in de grootste box-office krakers van 2023.

Voor Wonka staan Spider-Man: Across the Spider-Verse (690 miljoen dollar), Fast X (704 miljoen dollar), Guardians of the Galaxy Vol. 3 (845 miljoen dollar), Oppenheimer (957 miljoen dollar), The Super Mario Bros. Movie (1,3 miljard dollar) en Barbie (1,4 miljard dollar)

Ontvangst
Niet alleen aan de box-office deed Wonka het goed. De film van regisseur Paul King (o.a. bekend van Paddington) scoort op IMDb een nette 7,2 en op Rotten Tomatoes weer een 83%.



NieuwsFilm

meest populair