'Napoleon' van Ridley Scott is binnenkort al te streamen

'Napoleon' van Ridley Scott is binnenkort al te streamen

Het historisch epos 'Napoleon' van Ridley Scott verschijnt op 1 maart op Apple TV+.

Het gaat niet lang meer duren voordat je Ridley Scotts Napoleon thuis kunt bekijken. Apple TV+ gaat het historische epos over de iconische Franse heerser op 1 maart uitbrengen.

De film, over het leven van Napoleon Bonaparte, was in november 2023 nog in de wereldwijde filmtheaters te zien. Vanaf 1 maart kunnen Apple TV+ abonnees als eerste de film vanaf hun eigen bank bewonderen.

Lauwe ontvangst
De film met Joaquin Phoenix (Joker) in de hoofdrol ontving bij zijn release een lauwe ontvangst. De recensies waren vrij gemixt. Zo heeft de film heeft een 58% score op de Tomato Meter.

Ook kende Napoleon een teleurstellende opbrengst aan de kassa's, terwijl de film een slordige $500 miljoen had gekost en de verwachtingen hooggespannen waren.

Director's cut
Toch werd de peperdure blockbusterfilm ook geprezen om de acteerprestaties van Phoenix en Vanessa Kirby, en de grandioze veldslagen. De manier waarop de Slag bij Austerlitz in beeld werd gebracht sprak tot de verbeelding en was erg memorabel te noemen.


Terwijl de bioscoopversie een speelduur had van 'maar' 2,5 uur, gaat de director's cut van Scott maar liefst 4 uur duren. Hierin wordt er meer gefocust op het leven van Josephine, voordat ze Napoleon ontmoet.

Apple TV+ release
Het is nog onduidelijk of de langere versie ook al op 1 maart verschijnt. Het verhaal over de opkomst en ondergang van Napoleon kun je binnenkort gaan bekijken op Apple TV+



NieuwsFilm

meest populair