'Poor Things'-regisseur Yorgos Lanthimos maakt een remake van een Zuid-Koreaanse Cultklassierker

'Poor Things'-regisseur Yorgos Lanthimos maakt een remake van een Zuid-Koreaanse Cultklassierker

De Griekse regisseur gaat aan de slag met een remake van 'Save the Green Planet'.

De Griekse regisseur Yorgos Lanthimos heeft op dit moment een dikke hit te pakken met Poor Things. De bizarre komedie met Emma Stone in de hoofdrol is genomineerd voor 11 Oscars waaronder beste film, beste regisseur en beste actrice. Inmiddels heeft Lanthimos zijn volgende film al aangekondigd.

Variety meldt dat Lanthimos met Element Pictures een remake gaat maken van de Zuid-Koreaanse fantasie komedie Save The Green Planet.

Aliens
In Save The Green Planet ontvoert en martelt een verwarde jongeman een zakenman. Hij gelooft dat de man een onderdeel is van een invasie van buitenaardse wezens.

Het origineel werd in 2003 geregisseerd door de Zuid-Koreaanse regisseur Jang Joon-Hwan en groeide uit tot een culthit. Joon-Hwan was van plan zelf een Engelstalige remake te regisseren van zijn eigen film naar een script van Will Tracy (HBOs Succession). Maar nu gaat Lanthimos er dus mee aan de slag.

Zwarte komedie
Lanthimos werd bij wereldwijde filmfans bekend door zijn werk aan films als The Lobster, Killing of a Sacred Deer en The Favourite. Zijn films worden gekenmerkt door absurde komedie, een ongemakkelijke toon, en maatschappijkritische onderwerpen.



De regisseur zit niet stil, hij heeft al een nieuwe film opgenomen. De film Kinds of Kindness heeft de regisseur opgenomen nadat hij Poor Things had afgerond. De film heeft rollen voor Emma Stone, Margaret Qualley, Willem Dafoe en Jesse Plemons.

NieuwsFilm

meest populair