Rob Reiner onthult het originele tragische einde van 'When Harry Met Sally'

Rob Reiner onthult het originele tragische einde van 'When Harry Met Sally'

"Als je je realiseert dat je de rest van je leven met iemand wilt doorbrengen, wil je dat de rest van je leven zo snel mogelijk begint," aldus Harry Burns in de romantische komedie

Regisseur Rob Reiner, sprak tijdens het programma 'Who's talking to Chris Wallace' van CNN, over het maken van de film en onthulde dat hij eigenlijk een veel treuriger einde had gepland voor Harry Burns en Sally Albright.

De romantische film eindigt met Harry die zich naar een oudejaarsfeestje haast waar Sally aanwezig is. Zodat hij hier zijn liefde voor haar kan verklaren met een emotionele toespraak.

Emotionele staat
Maar volgens Reiner had het liefdesverhaal eerst een heel ander einde waarbij Harry en Sally niet bij elkaar kwamen en dit kwam allemaal door de emotionele staat van de regisseur zelf.

"Ik was al tien jaar vrijgezel en ik kon er niet achter komen hoe ik ooit met iemand samen zou kunnen zijn, en uit dat ontstond When Harry Met Sally. Het zou dus zo zijn dat ze elkaar na jaren weer zouden zien, praten en dan bij elkaar weglopen," herinnert de filmmaker zich.

De ontmoeting die voor een vrolijk einde zorgde
Maar gelukkig kreeg de film uit 1989 toch nog een vrolijk einde, want Reiner ontmoette zijn vrouw tijdens het maken van de film. Het koppel trouwde in hetzelfde jaar waarin de film uitkwam.



NieuwsFilm

meest populair