Zo'n bizarre vampierenfilm als deze heb je nog nooit gezien

Zo'n bizarre vampierenfilm als deze heb je nog nooit gezien

Taika Waititi doorbreekt Hollywood met humoristische vampierenfilm die het alledaagse leven van vampieren belicht.

Acteur en filmmaker Taika Waititi is vandaag de dag niet meer weg te denken uit Hollywood. Toch liggen zijn roots ver van Californië, namelijk in Nieuw-Zeeland waar hij in de jaren '10 van deze eeuw doorbrak met films als het ontroerende Hunt for the Wilderpeople en het briljante What We Do in the Shadows, waar hij samen met zijn creatieve collega Jemaine Clement de draak steekt met de vampierenfilm.

In plaats van een klassieke horrorfilm te maken, koos het duo namelijk om een aantal vampieren uit verschillende eeuwen bij elkaar te zetten in een studentikoze setting en hun dagelijkse leven in beeld te brengen.

Plot
Volg de levens van Viago, Deacon en Vladislav, drie huisgenoten die alleen maar proberen rond te komen en de obstakels van het leven te overwinnen, alsof ze onsterfelijke vampieren zijn die zich moeten tegoed doen aan menselijk bloed.

De vampieren zijn al honderden jaren oud en ontdekken dat de moderne samenleving ook worstelt met het alledaagse, zoals het betalen van huur, het bijhouden van de karweitjes, proberen nachtclubs binnen te komen en conflicten met huisgenoten te overwinnen.

Improv
Er werd zo'n honderdvijfentwintig uur aan beeldmateriaal opgenomen, waarvan het grootste deel geïmproviseerd werd door de castleden.


Het proces om dat terug te knippen tot een speelfilm van negentig minuten duurde bijna een heel jaar.

Succes
De film was een hit. Waititi en Clement maakten daarom in 2018 de spin-off serie Wellington Paranormal, een politieserie gebaseerd op officieren O'Leary en Minogue, die beiden een klein rolletje hadden in de film.


In 2019 kwam er ook een Amerikaanse remake in de vorm van een serie. Deze gelijknamige televisiereeks, die minstens zo populair is als de film uit 2014, wordt dit jaar verlengd voor haar zesde seizoen.

NieuwsFilm

meest populair