What We Do in the Shadows
Mockumentary over vampiergemeenschap blijft ondanks humoristische aspect verrassend dicht bij realiteit.
play

7,4 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Nieuw-Zeeland
86 Min Nieuw-Zeeland

Viago (379 jaar oud), Deacon (183 jaar oud), Vladislav (862 jaar oud) en Peter (8000 jaar oud) zijn vier vampiers die een flat delen in Wellington, in Nieuw-Zeeland. Spijtig genoeg is het lastig voor ze om vrienden te maken omdat hun dorst naar bloed altijd overheerst. Langzaamaan blijven er weinig mensen over om mee om te gaan en het viertal raakt sociaal geïsoleerd, totdat ze besluiten er iets aan te gaan doen.

Regie
Jemaine Clement
Taika Waititi
Cast
Taika Waititi, Jemaine Clement, Mike Minogue, Ian Harcourt, Jackie van Beek, Jonathan Brugh, Chelsie Preston-Crayford, Jason Hoyte, Stuart Rutherford, Cori Gonzalez-Macuer, Elena Stejko, Karen O'Leary, Ben Fransham, Ethel Robinson, Brad Harding.
Release
19.06.2014
Release NL
18.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jemaine Clement, Taika Waititi | Cast: Jemaine Clement (Vladislav), Taika Waititi (Viago), Jonathan Brugh (Deacon), Ben Fransham (Petyr), Jackie van Beek (Jackie), Cori Gonzalez-Macuer (Nick), Rhys Darby (Anton) | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2014

De mockumentary What We Do in the Shadowstoont het leven van een groepje vampiers, die heel studentikoos met elkaar samenwonen in een huis in Wellington. Beneden in de kelder woont Petyr, met zijn achtduizend jaar de oudste en meest monsterlijke vampier, die zelfs zijn huisgenoten nog schrik aanjaagt. De bijna tweehonderdjarige huisjongste Deacon trekt zich tijdens de zonnige uren terug in de kleinste kamer, een soort bezemkast, om te slapen. Dan zijn er nog de martelende Vladislav en zeer nette Viago. Samen proberen ze iets van het eeuwige leven te maken. Maar hoe doe je dat wanneer je oneindig veel tijd om handen hebt en lijdt onder de enorme generatiekloof?

What We Do in the Shadows gaat uit van de traditionele conventies op vampiergebied. Niets glitterende superaantrekkelijke vampiers of brede, gespierde weerwolven die we de afgelopen jaren veel hebben kunnen bewonderen. De vampiers in deze mockumentary kunnen gewoon nog in vleermuizen veranderen en zijn tot grote hilariteit van henzelf onzichtbaar in de spiegel. Juist deze benadering zorgt voor herkenning bij de horrorliefhebber.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

What We Do in the Shadows Nieuwsberichten