Als je dit weet, dan kijk je 'What We Do in the Shadows' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'What We Do in the Shadows' nooit meer

De satirische vampierfilm van Taika Waititi bevat een veelvoorkomend plotgat in het genre.

Taika Waititi kennen we tegenwoordig van zijn Thor-films, Jojo Rabbit, Our Flag Means Death en nog veel meer, maar in 2014 trok hij al veel bekijks met zijn vampier-satire What We Do In The Shadows die hij samen met Jemaine Clement regisseerde.

What We Do In The Shadows werd een cult-hit en kreeg zelfs een spinoff-serie die inmiddels al vijf seizoenen heeft.

Verhaal
Viago (Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Clement) zijn vampiers die worstelen met de alledaagse aspecten van het moderne leven, zoals het betalen van de huur, het bijhouden van het karwei, proberen nachtclubs binnen te komen en het overwinnen van huisgenotenconflicten.

Ze laten aan Nick (Cori Gonzalez-Macuer), iemand die sinds kort een hipster is geworden, enkele voordelen zien van het leven als een ondode.

Plotgat
Ongeveer tien minuten in de film krijgen we te zien hoe de vampiers hun kledingkeuzes maken. Dit resulteert in een grappige scène waarin de vampiers portretten van elkaar maken, omdat ze geen spiegelbeeld hebben.


Het klopt dat de vampiers zichzelf niet kunne zien in een spiegel, maar hun kleding zou wel gewoon in de spiegel moeten verschijnen. De vampier Viago (Waititi) houdt in de scène een kopje vast die wel te zien is in de spiegel. Dit zou betekenen dat alles wat een vampier aanraakt of aanheeft gewoon te zien zou moeten zijn in de spiegel.

Next Goal Wins
Waititi heeft al even geleden de opnames van zijn nieuwe film Next Goal Wins. De film vertelt het waargebeurde verhaal van het beruchte voetbalteam van Amerikaans-Samoa, bekend van een meedogenloze FIFA-wedstrijd uit 2001 die ze met 31-0 verloren.


Michael Fassbender (The Killer) speelt de rol van Thomas Rongen, een Nederlandse coach die wordt ingeschakeld om het team uit het slop te trekken. Op 4 januari 2024 komt de film eindelijk uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair