Michael J. Fox verschijnt onverwacht in het openbaar tijdens uitreiking grote filmprijzen

Michael J. Fox verschijnt onverwacht in het openbaar tijdens uitreiking grote filmprijzen

Marty McFly mag een BAFTA uitreiken aan de makers van 'Oppenheimer'.

Afgelopen weekend werden de Britse filmprijzen, de BAFTA's, uitgereikt in London. Veel Britse- en Hollywoodsterren waren aanwezig om de beste films van 2023 te eren. Acteur Michael J. Fox, die al jaren aan Parkinson lijdt, mocht de prijs voor beste film uitreiken.

De presentator van de avond, David Tennant, kondigde Fox aan als een 'ware legende van de cinema' en 'dé filmster van de jaren '80'. De acteur kreeg een staande ovatie van het publiek toen hij het podium beklom in een rolstoel.

Marty McFly
Fox werd een Hollywood-ster door zijn rol als Marty McFly in de Back To The Future-trilogie. In 1991 kreeg hij op 29-jarige leeftijd de diagnose van Parkinson. Sindsdien acteert de acteur nog maar een enkele keer in films.

Afgelopen jaar verscheen een documentaire over het leven van Fox. Still: A Michael J. Fox Movie is te zien op AppleTV+.

Oppenheimer
Fox mocht de BAFTA voor beste film uitreiken. De nominaties bestonden uit Anatomy of a Fall, Killers of the Flower Moon, Oppenheimer, The Holdovers en Poor Things.Uiteindelijk mocht Fox de prijs uitreiken aan de producten van Oppenheimer. Maar voor hij de winnaar bekendmaakte zei hij: "Deze vijf films zijn het beste wat we kunnen doen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, films verbinden ons allemaal. Mensen zeggen films zijn als magie, want films kunnen je dag maken, en je leven veranderen."

NieuwsFilm

meest populair