Still: A Michael J. Fox Movie

7,9 details

  • 95 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Een kind, klein van stuk, opgegroeid op een Canadese legerbasis wordt een internationale lieveling in de popcultuur van de jaren 80, maar krijgt een onverwachte diagnose. Wat gebeurt er als een onverbeterlijke optimist tegenover een ongeneeslijke ziekte komt te staan?

Regie
Davis Guggenheim
Cast
Michael McDonald, Donna Lysell, Jason Calder, Chad Sayn, Shayn Walker, Hannah Galway, Danny Irizarry, Kai Kreinman, Miles Meacham, Sherry Klassen, Darren Zimmer, David Diamond, Mike Kus, Angela Galanopoulos, Zachary Coumont, Paul Killeen, Bradley Reid, Bradley Peters.
Release
20.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Davis Guggenheim| Scenario: Michael J. Fox| Cast (in de nieuwe scènes): Danny Irizarry (Michael), Hannah Galway (Tracy), Kai Kreinman (Little Michael #2), Miles Meacham (Little Michael #1), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

Still: A Michael J. Fox Movie heeft een toepasselijke titel. Dit is namelijk een film over een man, die ondanks een ziekte (die het hem onmogelijk maakt stil te zitten) en onzekerheden en twijfels toch doorzet om mensen blij te maken met zijn werk. Bovendien is het een documentaire die sprankelt van zorg en liefde, om het verhaal zo interessant mogelijk over te brengen. Dit is, kortom, ondanks alles nog steeds een film van Michael J. Fox.

Still: A Michael J. Fox Movie volgt het levensverhaal van acteur Michael Andrew Fox (hij koos de J als eerbetoon aan acteur Michael J. Pollard). Vanaf zijn prille begin als kind dat niet stil kon zitten, via zijn megasucces met Back tot he Future, tot zijn diagnose met de ziekte van Parkinson en ten slotte zijn leven vandaag de dag, met zijn familie en zijn afspraken bij de fysio. Zijn verhaal wordt verteld door Fox zelf, die voorleest uit zijn eigen boeken. Dat klinkt wat pretentieus, maar deze keuze pakt goed uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Still: A Michael J. Fox Movie Nieuwsberichten