Algemeen

Terminator 4 ook voor tieners

door Kaj van Zoelen op 05.05.2008 om 18:07 in Algemeen
Terminator Salvation: The Future Begins, de derde vervolg op The Terminator van James Cameron uit 1984, ging gisteren in productie. Daarbij werd bekend gemaakt dat men in de Verenigde Staten voor een PG-13 certificatie gaat. Dat wil zeggen: geschikt voor 13 jaar en ouder, onder ouderlijke begeleiding. In Nederland zal de film daardoor geschikt zijn voor 12 jaar en ouder. De vorige drie films waren nog geschikt voor 16 jaar en ouder. Deze nieuwe familievriendelijkheid zal beteken dat de vierde Terminator film een stuk minder bloed dan zijn voorganger zal bevatten, dat de meeste of misschien zelfs alle doden buiten het scherm zullen vallen en sluit in ieder geval naakt uit. De dodelijke machine zal dus niet meer volledig naakt geïntroduceerd worden, zoals in de voorgaande films het geval was. Dit is niet de eerste keer dat het vierde deel van een actiefilmserie, bedoeld voor volwassenen en begonnen in de jaren ’80, nu opeens ook de lucratieve tienermarkt opzoekt en daarom een stuk bravere film maakt. Vorig jaar gebeurde dit ook al met Die Hard 4.0.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mauriesl

Avatar

..zucht..deel zoveel in de cursus hoe-breng-ik-een-filmserie-vakkundig-om-zeep.:}

akketa

Avatar

Dat is geen goed nieuws.

Maar...

Die Hard 4 was best pittig voor een PG-13.
Ik had eigenlijk nooit het idee naar een R-rated film te kijken bij T2. Buiten een paar kills van de T1000 en de atoomexplosie droom van Sarah gebeurt er weinig hards in T2. Er wordt zo goed als niet in gescholden. Sarah zegt in het begin 1x fuck, dacht ik.

tukkerstein

Avatar

Een goedkope manier om in elk geval wat extra inkomsten te genereren, mocht de film floppen (en daar ben ik bang voor).

Terminator 2 was eigenlijk ook weinig een R-film, behalve dan de scene waarin de "vader" van John Connor wordt gespietst door Robert Patrick.

hetisjantje

Avatar

In zekere zin was T2 al het begin van het einde. De eerste Terminator was onverwacht een succes, en dus moest de tweede een tienerdoelgroep aanspreken en dus meer geld opbrengen. Dit was in een tijd dat men de doden in series en films telden en er op grote schaal discussies loskwamen door degenen die het beter menen te weten om te tere kinderziel te beschermen. Resultaat: een script met een tienerhoofdrol en een Terminator die krijgt onderwezen om alstublieft niemand te laten stoppen met roken. Door de coole oneliners en gafe special effects is dit voor velen het hoogtepunt uit de cyclus, maar voor mij was dat ondanks het b-film budget toch deel 1, het duistere gehalte is sindsdien niet meer geevenaard en het script was er een zonder consessies.

Feoreunn

Avatar

Kan er eigenlijk nog meer slecht nieuws komen omtrent deze film? Waar is Christian Bale eigenlijk mee bezig, vraag ik mij dan af...

crrrN

Avatar

Ik vond Terminator 2 wel een lekkere agressieve sfeer hebben waardoor die film misschien voor 16 jaar en ouder is gerekend.

jazzthieve

Avatar

Tukkerstein moet misschien nog eens T2 bekijken, die film was zeker zijn R rating waard, als je bijvoorbeeld de "dream scene" herinnert, daar wordt Sarah Connor al krijsend levend verbrand door nucleair vuur.

Biff Tannen

Avatar

Ja ik hou hier inderdaad echt mijn hard voor vast, want DH 4 was ook niet echt DH, een beetje schelden en wat meer bloed had de film zoveel beter kunnen maken, ik ben dus bang dat T4 zwaar gaat tegenvallen.

akketa

Avatar

Biff Tannen "Ja ik hou hier inderdaad echt mijn hard voor vast, want DH 4 was ook niet echt DH, een beetje schelden en wat meer bloed had de film zoveel beter kunnen maken, ik ben dus bang dat T4 zwaar gaat tegenvallen."


Bekijk de R-rated import. Meer schelden en bloed en een minder pessimistische McClane.

T2. Geweldige film, maar hetisjantje heeft, kort door de bocht, wel gelijk. Gelukkig is Cameron zo een meester door oppervlakkigheid zo naar de achterkant te drukken dat het niemand opvalt, want eigenlijk is het toch stiekem een "familievriendelijke" film. Op ong. 5 minuten na.

SunChaser

Avatar

Aantal doden maakt toch geen goede film? Ik herinner me dat T2 ook maar vijf onscreen doden had, die dikke bewaker, die melkdrinkende pleegvader, de truckbestuurder, de Skynett bedenker en Woolfie (en die slechts in de T1000 versie)

In T2 droop het er al vanaf dat geweld slecht was.

DelliPeter

Avatar

Wat een gezeur man T2 was alles behalve een kinderfilm. De nucleaire aanval, mes door mond van stiefvader, het vlees van z'n arm afsnijden van de terminator maken de film echt niet geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Edit: T3 was wel een kinderfilm met z'n kinderachtige grapjes.

Biff Tannen

Avatar

Bekijk de R-rated import. Meer schelden en bloed en een minder pessimistische McClane.

Jah ik ben op de hoogte dat er een R-rated versie bestaat van DIe Hard 4, maar dat vind ik eigenlijk nog nepper, dat het bloed en het schelden pas later er ingevoegd wordt.
Sowieso nu ik er over nadenk had dat de film ook niet kunnen reden, want de badguy blijft dan even goed saai en ruk, en Bruce blijft inspiratieloos spelen.

hetisjantje

Avatar

DH4 is ongeveer de slechtste, minst realistische actiefilm ooit. Het concurreert op eenzame laagte met films zoals Die Another Day. Belachelijke CGI, belachelijke stunts, en belachelijk dat basisnatuurwetten zoals die van de zwaartekracht even aan de kant werden gezet. Maar dit allemaal terzijde. De vergelijking met T4 lijkt me dat er een merk is met waarde maar geen inhoud meer (het punt waar Cameron het opgaf), en iedereen nog even langs komt om ongegeneerd te melken en te cashen van degenen die erin trappen.

Sandvink

Avatar

Ze kunnen toch ook een aangepaste versie maken voor de tieners. Daarin zouden de "foute" beelden worden uitgehaald. Dit hebben ze toch vaker gedaan in de filmwereld.

Dit is heel slecht nieuws.

axoi

Avatar

Dit nieuwsbericht krijgt aardig wat reacties, toevallig bijna allemaal negatief. Ondanks alles gaan jullie allemaal kijken naar de film en met de nieuwe rating pakken ze nog meer zielen d'rbij.

Gewoon heel slim van de makers....ken je gewoon niets aan doen Smiley face Vroeger kregen vervolgtitels (hellraiser 4, 5, 6, 7) nauwelijks aandacht en kwamen ze direct-to-dvd uit. Mwah, toen was alles beter en kon je ze ook niet downloaden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair