Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste acteurs nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste acteurs nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Ralph Fiennes is een toptalent, maar wordt niet vaak herkend door de Academy.

De laatste tijd komen er wel vaker artikelen langs over films die het zeker hadden verdiend een Oscar te winnen. Er zijn echter ook meer dan genoeg filmtalenten die zeker al een van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis hadden mogen nemen.

Ralph Fiennes hoort ook zeker in die categorie thuis. De meeste mensen zullen hem waarschijnlijk kennen als Voldemort in de wereldberoemde Harry Potter-franchise, maar Fiennes heeft al meerdere malen aangetoond een van de beste acteurs in Hollywood te zijn.

Carrière
Denk bijvoorbeeld maar aan zijn glansrol in Schindler's List. Hierin kruipt Fiennes in de huid van de angstaanjagende en complexe nazi-officer Amon Göth. Deze vertolking is zo goed dat Fiennes' prestatie als Göth nog steeds wordt gezien als een van de beste schurkenrollen aller tijden.

Fiennes kan echter veel meer dan alleen maar 'bad guys' spelen. In The English Patient schitterde hij weer als de mysterieuze Count Laszlo Almásy en in The Constant Gardener wist hij weer hoge ogen te gooien als de vastberaden Justin Quayle.

Veelzijdigheid
Fiennes heeft keer op keer aangetoond alle genres aan te kunnen. Ook zijn prestaties in films als The Grand Budapest Hotel, The Reader, The End of the Affair en de tamelijk recente The Menu werden allen sterk onthaald.


Hoewel de acteur al de nodige prestigieuze filmprijzen heeft gewonnen, werd hij maar twee keer genomineerd voor een Oscar. Sterker nog, Fiennes heeft nog niet eens een Golden Globe in ontvangst mogen nemen na maar liefst 6 nominaties.

Verdiend
Het lijkt er dus op dat Fiennes vaker over het hoofd werd gezien. In de ogen van de nodige filmfanaten heeft de acteur nooit de erkenning gekregen die hij verdiende, dat terwijl hij, met zijn vermogen om verschillende personages tot leven te brengen met diepgang en authenticiteit, een van de meest veelzijdige acteurs van zijn generatie is.



NieuwsFilm

meest populair