Disney trekt zijn handen verder van dvd en Blu-ray af: Sony Pictures regelt het binnenkort

Disney trekt zijn handen verder van dvd en Blu-ray af: Sony Pictures regelt het binnenkort

Er worden steeds minder schijfjes verkocht, is het einde van fysieke media in zicht?

Disney gaat stoppen met het produceren en verkopen van DVD's en Blu-ray's. Later dit jaar zal Sony de productie en verkoop van de schijfjes van Disney overnemen.

Sony zal toegang krijgen tot alle nieuwe films van Disney (inclusief alle bedrijven die onderdeel zijn van Disney zoals Marvel, Pixar en Lucasfilm), en een groot deel van de bibliotheek-titels.

Movie Club
The Disney Movie Club, die in Noord-Amerika sinds 2001 exclusieve dvd's en Blu-ray's aan leden verkoopt, zal definitief sluiten. Leden van de Disney Movie Club kunnen nu voor vaak lage prijzen meerdere schijfjes aanschaffen. Leden van de dienst hebben een mail ontvangen dat ze voor 20 mei 2024 hun laatste bestelling moeten plaatsen.

Het gaat al jaren slecht met de verkoop van fysieke media. In de V.S werden er in 2023 28% minder dvd's en Blu-rays verkocht dan het jaar daarvoor.

Het einde van films op disc?
Volgens de Digital Entertainment Group zal de totale opbrengst van de schijfjes in 2024 voor het eerst minder dan 1 miljard dollar zijn.

Daar komt ook bij dat steeds minder winkels dvd's en Blu-ray's verkopen. Netflix is vorig jaar zelfs gestopt met het versturen van dvd's via de post, een dienst waarmee de streamer zichzelf op de markt zette. Het einde van films op disc lijkt dan ook steeds dichter bij te komen.

NieuwsFilm

meest populair