Tyler Perry vreest voor Hollywoodstudio's door komst van Sora-AI: "het is krankzinnig"

Tyler Perry vreest voor Hollywoodstudio's door komst van Sora-AI: "het is krankzinnig"

Hij wilde zijn eigen studio behoorlijk gaan uitbreiden, maar lijkt hier nu toch op terug te komen.

Tyler Perry is een belangrijk figuur in Hollywood. Actief als o.a. acteur, regisseur, producent en schrijver had hij nu zijn zinnen gezet op het creëren van een peperdure studio, maar hier komt hij toch op terug. De reden hiervoor? De komst van het nieuwe Sora-programma van OpenAI.

De nodige regisseurs en filmtalenten hebben al eerder gezegd dat de komst van AI Hollywood wel eens zou kunnen veranderen. De laatste tijd heeft iedereen het over Sora, dat eerder deze maand werd gelanceerd.

Plannen
Perry, o.a. bekend van Gone Girl en Don't Look Up, beschikt over zijn eigen filmstudio in Atlanta genaamd Tyler Perry Studios. Hij was van plan zijn studio flink uit te breiden maar is daar door de snelle vooruitgang van AI niet meer zo zeker van. Tijdens een recent interview laat hij zich erover uit.

"Ik heb AI en alle ontwikkelingen hieromheen zeer nauwkeurig in de gaten gehouden. Ik heb de afgelopen 4 jaar gepland voor een 800 miljoen dollar kostende uitbreiding van de studio. Het plan was om alles te vergroten en maar liefst 12 studio's toe te voegen".

Anders
Perry vervolgt: "Deze plannen staan nu allemaal 'on hold' vanwege Sora. Ik wist dat dit eraan zat te komen, maar is stond verbaasd van waar dit al toe in staat is. Het is krankzinnig. Als dit soort technologie door blijft groeien, zou het zomaar kunnen dat de nodige studio's overbodig worden..."



NieuwsFilm

meest populair