De beste 'fantheories' die alles veranderen #1: Jar Jar Binks was een Sith Lord

De beste 'fantheories' die alles veranderen #1: Jar Jar Binks was een Sith Lord

Jar Jar komt vaak onhandig over, maar was dit enkel en alleen een facade?

Op het internet zijn heel wat 'fan theories' te vinden over allerlei films, die het hele verhaal veranderen. Een van de populairste theorieën is dat Jar Jar Bink een Sith Lord zou zijn. Gewoon een grappig verhaal of zou er toch waarheid achter kunnen schuilen?

Al jarenlang roepen sommige Star Wars-fans dat Jar Jar Binks een Sith Lord is. Lange tijd werd dit idee als belachelijk aanschouwd, maar er zijn toch ook wel enkele interessante argumenten die deze theorie ondersteunen.

Een 'klungel'
Een van de voornaamste redenen is dat Jar Jar over een onverwachte vaardigheid beschikt in gevechten. Ondanks het feit dat hij een onhandige klungel lijkt te zijn, slaagt hij er keer op keer weer in om zich op een bijna acrobatische manier door gevechten te navigeren.

Dat niet alleen. Jar Jar lijkt zowat elke keer op de juiste plaats op het juiste moment te zijn. Sommige filmfanaten zeggen dat dit wijst op een manipulatie van de Force om gebeurtenissen te sturen. Daar blijft het niet bij.

Gedrag
Hoewel Jar Jar in The Phantom Menace wordt voorgesteld als een onschuldige bondgenoot van de Jedi, krijgt hij al snel te maken met Senator Palpatine, die later de grote schurk van het verhaal blijkt te zijn.


Jar Jar is degene die de senaatsmacht aan Palpatine overdraagt, waardoor laatstgenoemde over een ongekende macht beschikt. Dit maakt tevens de weg vrij voor de opkomst van het Keizerrijk en 'the dark side of the Force'.

Identiteit
Sommige fans beweren dat Jar Jar zich enkel en alleen dom en onhandig voordoet, om zijn ware identiteit als Sith Lord zo te verbergen. Op deze manier zou hij onderschat worden, waardoor hij onopgemerkt als zijn duistere plannen kan uitvoeren.


Hoewel dit nooit bevestigd werd door George Lucas en dit niet meer is dan een fantheorie, blijft Jar Jar Binks als Sith Lord een intrigerend onderwerp van discussie onder de Star Wars-fans. YouTube staat ook vol met Jar Jar Binks Sith Lord-videootjes, zoals deze hier.

NieuwsFilm

meest populair