Heftige parel op Netflix: 'Inglourious Basterds' scoort 89% op Rotten Tomatoes

Heftige parel op Netflix: 'Inglourious Basterds' scoort 89% op Rotten Tomatoes

'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino is een oorlogsfilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de oorlogsfilm Inglourious Basterds van regisseur Quentin Tarantino, die je kunt kennen van Django Unchained en The Hatefull Eight.

Inglourious Basterds
De film uit 2009 heeft een hoofdrol voor Brad Pitt. Bijrollen gingen naar onder meer Samuel L. Jackson, Michael Fassbender en Léa Seydoux. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (89%): "Inglourious Basterds , een klassieke Tarantino-genre-mixende sensatie, is gewelddadig, ongeremd en uiterst vermakelijk."

Reacties
"Briljant meesterwerk! Een lange film, maar je blijft de hele tijd geboeid. Brad Pitt en Christoph Waltz zijn fantastisch en geloofwaardig. Eén van de beste films ooit gemaakt (naar mijn mening)" schreef Ron D op Rotten Tomatoes.



Cem Y schreef op Rotten Tomatoes: "Voor mij is dit de beste Tarantino-film ooit, waarin je alles eigen aan Tarantino terugvindt. Het heeft zonder twijfel een van de beste openingsscènes (misschien wel de beste). Elke scène is nodig, en dit is een van die films die zelfs na jaren moeilijk te vergeten is."

Op Netflix
De $70 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $319 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als ´The Basterds´, moet angst zaaien door de nazi's op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

NieuwsFilm

meest populair