Wat je moet weten over het scifi-spektakel 'Dune: Part Two' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over het scifi-spektakel 'Dune: Part Two' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Dé sciencefictionfilm van het jaar verschijnt eindelijk in de bioscoop. Wat moet je van tevoren weten?

Deze week is het eindelijk zover: Dune: Part Two verschijnt in de bioscoop. Het is niet gek om te zeggen dat dit wellicht een van de meest geanticipeerde films is van het jaar onder filmfans. Dit artikel bereidt je nog even voor op dit nieuwe scifi-spektakel van Denis Villeneuve.

Het heeft drie jaar geduurd, maar deze week gaan we eindelijk zien of Villeneuve het voor elkaar heeft gekregen om een waardige bewerking van Frank Herberts klassieke scifi-boek te verwezenlijken.

Verhaal
Dune: Part Two gaat direct verder waar Part One eindigde. Paul Atreides en zijn moeder Jessica hebben zich definitief bij de Fremen, de inheemse bevolking van de begeerde planeet Arrakis, gevoegd.

Paul en de Fremen zullen het moeten opnemen tegen de gebundelde krachten van keizer Shaddam Corrino en Baron Vladimir Harkonnen om Arrakis te heroveren.

Nieuwe castleden
Het grootste gedeelte van de cast van Part One is weer van de partij in Part Two. Timothée Chalamet speelt natuurlijk de hoofdrol van Paul Atreides en hij wordt weer bijgestaan door Rebecca Ferguson als Lady Jessica, Zendaya als Chani, Javier Bardem als Stilgar en Josh Brolin als Gurney Halleck.


De nieuwe toevoegingen aan de cast zijn enorm sterk. Keizer Shaddam, de man achter de ondergang van Huis Atreides in Part One laat zijn gezicht zien in Part Two. Christopher Walken vertolkt namelijk de rol. Irulan, Shaddams dochter, wordt gespeeld door Florence Pugh. Verder zien we Austin Butler als de psychotische Feyd-Rautha Harkonnen en Lea Seydoux als Lady Margot.

Ontvangst
De film is al onwijs sterk ontvangen door critici en enkele fans die het al hebben gezien. Zo staat de film op 97% op Rotten Tomatoes, heeft het een score van 80 op Metacritic. Ook lijkt het het origineel financieel compleet te overstijgen. Momenteel wordt er voorspeld dat de film wereldwijd maar liefst 170 miljoen dollar binnen gaat harken in het eerste weekend.


Wegens het coronavirus kwam de totaalomzet van Dune: Part One uit op een ruime 400 miljoen dollar. Part Two lijkt hier dus bijna de helft van om te gaan zetten na één weekend. Reken er maar op dat een verfilming van het tweede boek er ook gaat komen. Je ziet Dune: Part Two vanaf 29 februari in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair