Christopher Nolan smokkelt zijn kinderen in zijn films: Zijn dochter zit in 'Oppenheimer'

Christopher Nolan smokkelt zijn kinderen in zijn films: Zijn dochter zit in 'Oppenheimer'

Christopher en Emma Nolan betrekken hun kinderen in hun films, waarbij elk een bijdrage levert.

De film Oppenheimer wordt overladen met filmprijzen. Het is een opsteker voor regisseur Christopher Nolan en zijn vrouw, producer Emma Thomas. Het Britse echtpaar werkt al meer dan 30 jaar samen aan films. Van hun hand komen films als Memento, Insomnia, The Batman-trilogy, The Prestige, Dunkirk en Interstellar.

Christopher en Emma zijn ouders van een dochter en drie zonen. Het stel heeft een leuke manier gevonden om hun gezin bij producties te betrekken. Zo hebben de filmprojecten een werktitel refererend aan een kind van hen.

Stiekem in de film
En als ze een extra nodig hebben, smokkelen ze een kind in een film. Het echtpaar legt daar geen nadruk op. Maar desgevraagd melden ze dat hun werk voor hen dan nog specialer wordt. Zo was hun oudste, Flora, een meisje wier huid weg smolt door de impact van de kernbom in Oppenheimer.

Christopher zei dat de boodschap bij hem beter aankwam door die bijdrage van zijn dochter. Hij vertelde ook: "Het punt is dat als je de perfecte, destructieve kracht ontwikkelt, het ook degenen van wie je houdt, kan vernietigen. Dit was mijn manier om dat uit te drukken."

Een hechte samenwerking
Ook hun zonen hebben ze weten te verwerken in de films. Zoon Magnus is in Inception te zien als de vluchtige herinneringen van een spelend kind. Zoon Rory is een kind in een bus in The Dark Knight en een jongen op een brug in Interstellar. Zoon Oliver was bij het filmen van The Prestige een baby en is daarin ook te zien.Het lijkt het begin van een lange samenwerking binnen een succesvol productiebedrijf van het hechte gezin. De 23-jarige Flora oefent met het maken van films en muziek, terwijl de 15-jarige Magnus de fotografie induikt. Ook ging hij mee op promotietour met zijn vader. Meer staat hier in het artikel van Daily Mail en in de YouTube-video van BFI.

NieuwsFilm

meest populair