Kevin Costner geeft zijn zoon met opzet een rol in zijn nieuwste film 'Horizon'

Kevin Costner geeft zijn zoon met opzet een rol in zijn nieuwste film 'Horizon'

Kevin Costner geeft zijn 13-jarige zoon een rol in zijn nieuwe western-film, Horizon: An American Saga.

Kevin Costner staat erom bekend dat hij opgaat in zijn werk. Maanden op locatie filmen kan echter lastig zijn als je vader bent.

Gelukkig werkt hij aan een grote western-productie, waarin zijn 13-jarige zoon Hayes Costner de rol van een jongere Kevin Costner op zich neemt. In een eerste trailer van Horizon: An American Saga is Hayes te zien als de jongen die besluit zijn vader te helpen, terwijl zijn moeder en zus een schuilkelder ingaan.

Expres een rol gegeven
Over de casting van zijn eigen zoon zegt Kevin tegen People hier: "Ik deed het eigenlijk met opzet zodat hij bij me kon zijn. Dat geldt voor Cayden en dat geldt voor Grace. Ik ben net als andere ouders. Ik zoek naar een kans en denk: 'Dit is tof, je zou met mij tijd door kunnen brengen'."

Dertig jaar na zijn epische film Dances with Wolves verfilmt Kevin dus opnieuw een western. Het verhaal wordt in meerdere delen verfilmd. Hij werkt al jaren aan de uitwerking daarvan en legt uit: "Hayes speelt hetzelfde personage dat ik speel. Hij is daar 13 jaar oud en het scenario is ouder dan hij is."

Logisch zo'n rol
Het is een logische casting voor een vader die net gescheiden is en tieners heeft. Maar veel acteurs vinden het wel storend dat kinderen van sterren - de zogeheten nepo baby's - gemakkelijker aan rollen komen dan zij. Meer volgt in de YouTube-video van Access Hollywood.



NieuwsFilm

meest populair