Topacteur Wendell Pierce voegt zich bij de cast van 'Superman' als zeer geliefd personage

Topacteur Wendell Pierce voegt zich bij de cast van 'Superman' als zeer geliefd personage

Pierce neemt de rol van Perry White over van Laurence Fishburne in James Gunns 'Superman'.

Eerder deze week ging de productie van James Gunns Superman van start en kregen we een eerste blik op het Superman-pak dat David Corenswets Clark Kent/Kal-El gaat dragen in de film. The Hollywood Reporter meldt nu dat Wendell Pierce (Jack Ryan, The Wire) gecast is als iconisch DC-personage Perry White.

Perry White zagen we voor het laatst in Batman v Superman: Dawn of Justice, waarin hij gespeeld werd door Laurence Fishburne.

Perry White
Perry White is een personage dat niet kan ontbreken in een film over Superman. Hij is namelijk de hoofdredacteur van The Daily Planet, de nieuwsorganisatie waar Clark Kent werkzaam is als journalist.

Het personage maakte zijn debuut in de allereerste Superman-film met Christopher Reeve. Hij werd toen gespeeld door Jackie Cooper en verscheen ook in de drie vervolgen op deze klassieker. Daarna nam Frank Langella de rol op zich in Superman Returns en de meest recente acteur was dus Laurence Fishburne in Man of Steel en Batman v Superman.

Topcast
James Gunn heeft voor Superman al een cast verzameld waar je U tegen zegt. Zo speelt David Corenswet de rol van Superman, Rachel Brosnahan de rol van Lois Lane, Nicholas Hoult de rol van Lex Luthor.


De film -die een geheel nieuw tijdperk moet inluiden voor DC- verschijnt in juli 2025 in de bioscoop. Dit jaar krijgen we al een voorproefje van het nieuwe DCU met de animatieserie Creature Commandos op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair