De eerste foto van James Gunns 'Superman' onthult veel meer dan je denkt

De eerste foto van James Gunns 'Superman' onthult veel meer dan je denkt

Het 'Superman'-logo dat wordt gebruikt in de aanstaande film van James Gunn ziet er anders uit dan we gewend zijn.

DC heeft nu een rustig jaar, maar in 2025 gaan ze er weer volledig tegenaan met Superman: de herstart van hun Cinematic Universe. Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn heeft de regie op zich genomen en deelde onlangs de allereerste blik op het nieuwe Superman-kostuum.

De cast en crew van Superman: Legacy kwam laatst samen om het script door te nemen en de opnames zijn nu officieel van start gegaan.

Legacy
Superman: Legacy werd in januari 2023 aangekondigd als dé herstart van het DC-universum onder de nieuwe CEO's James Gunn en Peter Safran. Gunn schreef zelf het script en later werd ook bekend dat hij de regie op zich ging nemen. Onlangs maakte hij bekend dat de titel nu simpelweg Superman is.

Inmiddels is de cast ook bekend. Zo zien we David Corenswet als Clark Kent/Superman, Rachel Brosnahan als Lois Lane en Nicholas Hoult als Lex Luthor. Details rondom het verhaal zijn schaars, maar de eerste blik op het 'S'-logo van de film brengt daar wellicht verandering in.

Kingdom Come
Hieronder zie je het 'S'-symbool dat David Corenswets Clark Kent/Kal-El gaat dragen in de nieuwe film Als je bekend bent met de DC-stripboeken, dan weet je misschien dat dit logo werd gebruikt in de iconische graphic novel Kingdom Come uit 1996.


Dit verhaal speelt zich af in een alternatief DC-universum waarin een nieuwe generatie helden de oude garde heeft vervangen. De nieuwe generatie heeft de ware betekenis van heldendom achterwege gelaten en veroorzaken net zoveel problemen als de schurken waar ze tegen vechten.

'Omgekeerd'
In Kingdom Come komt Superman weer tevoorschijn en stelt een nieuwe Justice League samen om de helden terug naar grootsheid te leiden. Aangezien de vorm van het 'S'-symbool in Gunns Superman exact hetzelfde is als die in Kingdom Come, denken fans een belangrijk aspect van het verhaal te weten.


Het is bekend dat Clark Kent in Gunns Superman nog maar net is begonnen aan zijn superheldencarrière en dat al veel andere superhelden bestaan. Een jonge Superman zou dan de gevestigde helden laten zien hoe ze hun werk eigenlijk uit moeten voeren in plaats van een doorgewinterde Superman die terugkeert om de nieuwe garde te laten zien hoe het moet.

NieuwsFilm

meest populair