Sterren uit 'Dune: Part Two' noemen het einde "pijnlijk" en "hartverscheurend"

Sterren uit 'Dune: Part Two' noemen het einde "pijnlijk" en "hartverscheurend"

Zendaya en Florence Pugh vonden het allebei behoorlijk lastig om dit aan te zien.

De laatste paar dagen komen er de nodige Dune Part Two gerelateerde artikelen langs op FilmTotaal. Zo liet regisseur Denis Villeneuve zich bijvoorbeeld gisteren nog uit over het tweede deel. Nu laten grote sterren van het vervolg zich uit over het einde van de blockbuster. Opgelet: SPOILERS volgen!

Paul Atreides neemt in het tweede deel wraak op de Harkonnen. Zo maakt hij korte metten met zijn aartsvijanden en onttroont hij de Emperor. Toch is het einde niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Paul 'verlaat' Chani voor Princess Irulan, maar beide actrices vonden dit toch wel lastig.

Hartverscheurend
In beide films wordt Chani gespeeld door Zendaya, die het volgende had te zeggen over het einde van Dune Part Two: "Het was hartverscheurend. Er is verraad, verlies en verwarring. Het voelde voor mij aan als een pijnlijk einde".

"Je zegt namelijk niet: 'Oh, hij heeft gewonnen!' want daar gaat het hier niet om. Het zijn vele gebroken dromen en harten". Florence Pugh, die in het vervolg opduikt als Princess Irulan, sluit zich hierbij aan.

Pijnlijk
Zo zegt Pugh: "Het was pijnlijk voor beide vrouwen. Ze moeten allebei veel opgeven, want ze weten dat dit enkel en alleen 'business' is. Dat moment tussen Paul en Chani op het einde is ook vreselijk en Irulan ziet dit ook".


"Het was gewoon een deal waarin beide vrouwen verwikkeld zijn. Er is veel gaande en het speelt met hun gevoelens. Het voelt dan ook niet goed, maar het bereid je wel voor op wat nog gaat komen. Dat wordt heel spannend..."

NieuwsFilm

meest populair