Damien Chazelle heeft moeite met financiën voor volgende film na floppen 'Babylon'

Damien Chazelle heeft moeite met financiën voor volgende film na floppen 'Babylon'

Het zal voor zijn gevoel wel even duren voordat hij weer veel geld toevertrouwd krijgt...

Hollywood is een keiharde wereld. Één uitglijder kan al fataal zijn voor je carrière. Zo ondervindt nu ook schrijver en regisseur Damien Chazelle nadat het recente Babylon niet deed wat het moest doen.

Op 32-jarige leeftijd won Chazelle de Oscar voor 'Beste Regisseur' en hiermee was hij de jongste winnaar ooit. Met pareltjes als Whiplash, La La Land en First Man waren alle ogen gericht op diens volgende project Babylon over het begin van het gezonde Hollywood-tijdperk.

Kon niet misgaan
Met een cast bestaande uit grote namen als Brad Pitt en Margot Robbie en een budget van meer dan $80 miljoen dollar had het alle ingrediënten in zich om een kassucces te worden. En toen kwam het openingsweekend.

De opbrengst was iets meer dan $3,5 miljoen dollar, waarmee zowel de film als de onfeilbare reputatie van Chazelle om zeep werden geholpen. Nu hij weer aan zijn volgende project werkt, merkt Chazelle dat het ineens heel moeilijk is om veel geld toevertrouwd te krijgen van studiobazen:

'Talking Pictures'-podcast
"Ik heb een tijdje met mijn kop in het zand gezeten en ben nogal druk geweest met schrijven. Zodra ik het script af heb, ga ik het proberen te realiseren, maar ik verkeer in een soort van angstige gemoedstoestand, want ik ontvang niet snel weer een begroting van 'Babylon'-formaat".



NieuwsFilm

meest populair