Hayden Christensen dacht zijn 'Star Wars'-rol mis te lopen door Leonardo DiCaprio

Hayden Christensen dacht zijn 'Star Wars'-rol mis te lopen door Leonardo DiCaprio

Maar juist door dit te denken heeft hij misschien juist de rol weten te bemachtigen.

Menig acteur heeft al laten weten dat Leonardo DiCaprio zowat alle rollen in Hollywood voor het oprapen heeft. Hayden Christensen dacht ook dat de met een Oscar bekroonde Di Caprio zijn Star Wars-rol voor zijn neus zou wegkapen.

Christensen speelde een uiterst belangrijke rol in 'a galaxy far, far away'. De acteur was te zien als Anakin Skywalker/Darth Vader in Star Wars: Episode II - Attack of the Clones en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith.

Rol
Hij keerde wederom terug voor de Disney+ series Obi-Wan Kenobi en Ahsoka. Toch had het allemaal heel anders kunnen lopen. Tijdens een recent interview laat Christensen weten dat hij dacht dat DiCaprio voor de rol zou tekenen.

Zo zegt Christensen nu: "Toen ik achter de rol aanzat kreeg ik te horen dat George Lucas al met heel wat acteurs had gepraat, waaronder Leonardo. Ik dacht meteen dat de rol naar hem zou gaan. Gedurende het hele auditieproces bleef ik tegen mezelf zeggen dat ik deze rol moest vergeten..."

Dus toch
Christensen vervolgt: "Het grappige was dat dit me eigenlijk goed deed. Het voelde bevrijdend aan en ik maakte me geen zorgen meer. Toch kwam het als een gigantische verrassing toen ik de rol wel kreeg!"


"Het was natuurlijk enorm speciaal, ik had nog nooit iets van deze grote meegemaakt. Het was allemaal wel wat overweldigend, maar wel op een goede manier. Ik prijs me zeer gelukkig dat George voor mij heeft gekozen".

NieuwsFilm

meest populair