'The Zone of Interest' is de beste Holocaustfilm sinds 'Schindler's List' vindt Steven Spielberg

'The Zone of Interest' is de beste Holocaustfilm sinds 'Schindler's List' vindt Steven Spielberg

De wereldberoemde regisseur vergelijkt de verrassing van 2023 met zijn eigen 'Schindler's List'-pareltje.

In 2023 werden we getrakteerd op de nodige blockbusters, zoals Barbie, Oppenheimer en Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One, maar volgens niemand minder dan Steven Spielberg is een van de beste films van vorig jaar The Zone of Interest.

Mocht je niet weten waar deze film over gaat, het gaat over de Duitse kampcommandant Rudolf Höss. Samen met zijn gezin woont hij in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin. Wat wel merkwaardig is is dat deze grenst aan de muur van Auschwitz, maar dit kleine paradijs zullen ze niet verlaten.

Cijfers
Op IMDb staat deze op een 7,6 en op Rotten Tomatoes zelfs op 93%. FilmTotaal-recensent Ruud Vos gaf The Zone of Interest zelfs een 5/5 sterrenrecensie, die hier terug te lezen is.

Spielberg is zelf ook helemaal weg van de film. Dat valt wel te merken wanneer hij na de film wordt gevraagd: "'The Zone of Interest' is in mijn ogen de beste Holocaustfilm sinds mijn eigen 'Schindler's List'"

Knap werk
De wereldberoemde regisseur vervolgt: "Het is een film die je laat zien hoe slecht sommige mensen kunnen zijn en dit de normaalste zaak van de wereld vinden. 'The Zone of Interest' is zo sterk omdat het je bepaalde dingen laat inzien".

Bekijk de trailer van het 2023 pareltje hieronder.NieuwsFilm

meest populair