'The Riddler'-acteur Paul Dano zegt dat het superheldengenre snel moet evolueren

'The Riddler'-acteur Paul Dano zegt dat het superheldengenre snel moet evolueren

De acteur denkt dat een regisseur het genre moet 'heruitvinden' of er iets nieuws voor in de plaats moet komen.

Eerder vandaag kwam er al een artikel langs op FilmTotaal over Chris Evans, die zich ietwat cryptisch uitliet over het superheldengenre. Paul Dano, die in The Batman de grote schurk speelt, laat zich nu ook uit over alle superheldenfilms.

De Marvel en DC-films lijken minder goed te scoren dan voorheen. Er wordt dan ook gezegd dat de nodige filmfanaten het genre ietwat moe zijn. Volgens Dano, eveneens bekend van There Will Be Blood en Prisoners, kan dit wel leiden tot veel nieuwe goede films.

Reactie
Dano, die was te zien als The Riddler in The Batman, zegt hier nu het volgende over: "Het is in mijn ogen een interessant moment. Iedereen is een beetje aan het afwachten en denkt: 'Oké, wat nu?' Ik hoop in ieder geval dat er een filmmaker opstaat die het superheldengenre nieuw leven inblaast".

"Het zou natuurlijk ook kunnen dat dit genre langzaam maar zeker verdwijnt en er iets nieuws voor in de plaats komt. Toch denk ik dat er nog wel goede superheldenfilms zullen volgen, maar het zou nu een fantastisch moment zijn om het genre enigszins opnieuw uit te vinden".

Belangrijk
Dano vervolgt: "Waar ik denk dat ze de mist in zijn gegaan is met het woord 'content'. Er moesten in een keer veel meer films en series uitkomen, wat betekent dat het kwantiteit over kwaliteit was. Dat wil je niet hebben, niet als kijker of als artiest".


Volgens Dano past The Batman in een ander straatje, aangezien het een 'echte film' is: "Er zijn superheldenfilms waar je weet wat je kan verwachten, maar toen ik het script van 'The Batman' las, wist ik meteen dat dit een echte film zou worden. Elke zin voelt realistisch en rauw aan. Dat is Matt Reeves voor je".

NieuwsFilm

meest populair