Liam Neeson was al "kapot" voor hij zijn eerste scène voor 'Schindler's List' opnam

Liam Neeson was al "kapot" voor hij zijn eerste scène voor 'Schindler's List' opnam

Een ervaring met één van de coproducenten aan de poorten van Auschwitz maakte veel impact bij de acteur.

Liam Neeson speelde de hoofdrol in Schindler's List uit 1993. De film speelt een afschuwelijk en angstaanjagende verhaal na uit het verleden.

Het Holocaust-drama geregisseerd door Steven Spielberg is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler, een Duitse zakenman die hielp de levens van meer dan duizend vluchtelingen te redden van de Holocaust.

Impact
De verfilming maakte veel impact bij het publiek. De film won zeven Academy Awards, waaronder één voor Beste Film en één voor Beste Regisseur.

Maar naast impact bij het publiek, maakte het ook een enorme impact bij de hoofdrolspeler al vlak voor de opnames van de eerste scène.

Een beetje zenuwachtig
Liam Neeson vertelde in een interview met The Hollywood Reporter over een ervaring aan de poorten van Auschwitz met één van de coproducenten van de film, Branko Lustig.



Liam Neeson: "Voor mijn eerste scène stonden we bij de poorten van Auschwitz. Ik liep buiten het prikkeldraad, wachtend tot ik werd geroepen om te gaan zitten. Ik had mijn Schindler-spullen aan, een grote met bont gevoerde jas, en ik was een beetje zenuwachtig."

Zie je die hut daar?
"Ik keek naar de hutten in Auschwitz. Branko kwam naast me staan ??en zei: 'Hoe voel je je?' Ik zei: 'Ik voel me goed. Het is een intense scène, en het zal goed zijn om het onder mijn riem te krijgen.'"

"Branko wees terloops naar een hut en zei: 'Zie je die hut daar, tweede van links?' Ik zei: 'Ja.' Hij zei: 'Daar was ik.' F***, ik ben het net kwijtgeraakt. Hij was daar toen hij zes was. Twee jaar heeft hij daar doorgebracht. Ik herinner me dat mijn knieën verzwakten en ik dacht: 'Je moet jezelf bij elkaar rapen, man,'" aldus Neeson.

NieuwsFilm

meest populair