Marisa Abela transformeert tot Amy Winehouse op nieuwe poster voor 'Back to Black'

Marisa Abela transformeert tot Amy Winehouse op nieuwe poster voor 'Back to Black'

De biopic over de succesvolle zangeres is vanaf april in de bioscopen te zien.

Nadat eerder al de officiële trailer was verschenen, is er nu ook een poster uitgekomen voor Back to Black. De Britse film over Amy Winehouse turbulente leven zal vanaf 18 april in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Back to Black vertelt het tragische succesverhaal van de Britse zangeres vanaf haar opkomst tot aan overlijden. Het muziekicoon verloor in 2011 op slechts 27-jarige leeftijd haar leven aan een overdosis.

Turbulent leven
De biopic toont hoe de zangeres opgroeit in Londen tot de beroemdheid die uiteindelijk meerdere Grammy's zou winnen. Ondanks haar successen worstelde de zangeres met verslavingen, roem en de toxische knipperrelatie met haar grote liefde.

Op de poster zien we actrice Marica Abela (Barbie) groot in beeld, met de typische Winehouse blik en de herkenbare manier waarop ze haar microfoon vasthoudt. Daaronder staat de tekst: "Her Music, Her life, Her Legacy".

Nieuwe poster
De film komt van de hand van de Amerikaanse Sam Taylor-Johnson, die eerder achter de regie van de Fifty Shades of Grey-films zat. Extra bijzonder is het dat ze gedurende haar leven ook lange tijd goed bevriend was met de zangeres.


Het scenario komt van Matt Greehalgh, die eerder met Anton Corbijn samenwerkte voor de film Control. We kunnen verwachten dat de film op een respectvolle manier is opgenomen, want hij kan ook op de volledige steun rekenen van Amy's vader, Mitch Winehouse.

Nederlandse release
Naast de hoofdrol van Abela zijn er rollen weggelegd voor Jack O'Connell, Eddie Marsan, en Lesley Manville. De Nederlandse bioscooprelease van de Britse film staat gepland voor 18 april.



NieuwsFilm

meest populair