Deze topacteur maakte met domme acties een einde aan zijn veelbelovende acteercarrière

Deze topacteur maakte met domme acties een einde aan zijn veelbelovende acteercarrière

Shia LaBeouf is wel nog te zien, maar veel minder actief dan voorheen.

Het komt wel vaker voor, dat een filmtalent een veelbelovende carrière lijkt te wachten maar dit dan toch niet uitkomt. Dit is ook zeker het geval voor Shia LaBeouf, die door meerdere domme acties ervoor heeft gezorgd dat zijn carrière flink inzakte.

LaBeouf begon al te acteren toen hij nog maar een jochie was. Als kindsterretje wist hij al kleine rolletjes te bemachtigen, maar zijn echte grote doorbraak kwam in 2007, toen hij de hoofdrol wist te bemachtigen in de blockbuster Transformers.

Carrière
Dit gaf zijn carrière een enorme boost. Niet alleen keerde hij terug voor diverse Transformers-vervolgen, ook wist hij belangrijke rollen te bemachtigen in andere grote films zoals Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Lawless en Fury om er maar een paar te noemen.

Niet zo heel gek dus, dat LaBeouf een tijd lang werd toegerekend tot een belangrijke naam in Hollywood. Toch heeft hij zijn eigen ruiten ingegooid met verschillende merkwaardige incidenten, waardoor hij vandaag de dag heel wat minder geliefd is.

Problemen
Zo werd de acteur in 2017 gearresteerd wegens openbaar dronkenschap en verstoring van de openbare orde. Dit beschadigde zijn imago behoorlijk, maar daar bleef het niet bij. Ook hebben meerdere filmtalenten laten weten dat LaBeouf zich wel vaker ongepast heeft gedragen.


Zo zou Tom Hardy met LaBeouf op de vuist zijn gegaan en ontsloeg regisseuse Olivia Wilde de acteur uit haar Don't Worry Darling (al heeft LaBeouf een ander verhaal). Dit gedrag heeft geleid tot kritiek van zowel het publiek als de industrie, waardoor hij telkens minder werd gevraagd voor nieuwe projecten.

Actief
Dit betekent echter niet dat de acteur volledig van de aardbodem is verdwenen. Zo maakt hij wel nog films, maar minder dan voorheen. Het is nog maar de vraag of LaBeouf zijn reputatie volledig kan herstellen en zijn carrière echt opnieuw leven in kan blazen.



NieuwsFilm

meest populair