Sofia Boutella baalt van dramatische 'Rebel Moon'-ontvangst: "Ik ben er wel trots op"

Sofia Boutella baalt van dramatische 'Rebel Moon'-ontvangst: "Ik ben er wel trots op"

De hoofdrolspeelster vindt het zonde maar heeft er wel van genoten.

2023 was het jaar van heel wat succesvolle blockbusters. Denk bijvoorbeeld maar aan Barbie, Oppenheimer, Mission: Impossible - Dead Reckoning en John Wick 4, om er maar een paar te noemen. Zack Snyders eerste Rebel Moon hoort helaas niet in dit rijtje thuis...

Snyder, o.a. bekend van Watchmen en Man of Steel, mocht zijn passieproject maken voor Netflix, maar erg goed werd zijn 'space opera' niet onthaald. Op IMDb scoort de film bijvoorbeeld een 5,6 en op Rotten Tomatoes zelfs maar een 22%.

Kritiek
Er kwam dan ook behoorlijk veel kritiek op de film. Sofia Boutella, de hoofdrolspeelster van de blockbuster, laat zich hier nu over uit tijdens een interview met Vulture. De actrice laat weten het behoorlijk zonde te vinden dat de film flopte, ook al is ze zelf nog steeds trots op haar werk.

Zo begint Boutella: "Ik dacht dat ik wel zou kunnen omgaan met kritiek en ik was bereid de klappen op te vangen, maar toen 'Rebel Moon' met de grond gelijk werd gemaakt raakte mij dat wel echt. De film werd behoorlijk bekritiseerd"

Trots
De actrice vervolgt: "Wat ik voornamelijk zo jammer vind is dat talloze mensen keihard aan dit project hebben gewerkt. Zij hebben hier al hun tijd, energie en enthousiasme ingestopt, dus het is pijnlijk dat de film dan zo wordt afgebrand".


"Ik ben er zelf trots op. Zelfs als het maar bij een enkel deel blijft, ben ik zeer blij dat ik er een deel van heb kunnen uitmaken. Het maakt een belangrijk deel uit van mijn leven en ik zal 'Rebel Moon' dan ook altijd blijven verdedigen".

NieuwsFilm

meest populair