Eerste setfoto 'Superman' onthult een oude vertrouwde locatie

Eerste setfoto 'Superman' onthult een oude vertrouwde locatie

Het verhaal slaat nieuwe richtingen in, maar bezoekt gelukkig ook bekende plekjes...

Toen James Gunn aankondigde dat de productie van zijn DCU's Superman was begonnen, voegde hij een close-up toe van het nieuwe kostuum dat bedekt was met sneeuw en nu weten we waarom.

Want terwijl hij met 'Svalbardposten' sprak, onthulde Gunn dat de eerste scène die hij gefilmd heeft, is opgenomen op de Noorse eilandengroep Spitsbergen waarin Superman vlucht naar de Fortress of Solitude.

Niet voor het eerst
"We wilden een plek die mooi was en ons het gevoel gaf midden in het Noordpoolgebied te zijn. Svalbard heeft ten eerste natuurlijke schoonheid en daar komt bij dat je hier een gevarieerd landschap aantreft wat je nergens anders tegenkomt. Dat geeft een bijzonder gevoel", aldus Gunn.

Verder trokken de opnames een paar nieuwsgierige toeschouwers, wat hij prima vond, zolang ze maar niet probeerden stiekem foto's te maken om geld mee te kunnen verdienen door ze online weer door te verkopen.

Vanaf juli 2025 in de bioscoop
De hoofdrol is voor David Corenswet naast Rachel Brosnahan (Lois Lane), Nicholas Hoult (Lex Luthor), Sara Sampai (Eve Teschmacher), Terence Rosemore (Otis), Wendell Pearce (Perry White), Skyler Gisondo (Jimmy Olsen), Edi Gathegi (Terry Sloane/Mister Terrific), Anthony Carrigan (Rex Mason/Metamorpho), Isabela Merced (een versie van Hawkgirl), Nathan Fillion (Guy Gardner/Green Lantern) en Maria Gabriela de Faría (Angela Spica/The Engineer).

Het wordt dit keer geen oorsprongsverhaal. De Man van Staal brengt zijn Kryptoniaanse afkomst in evenwicht met zijn menselijke opvoeding als Clark Kent. Hij vertegenwoordigt waarheid, gerechtigheid en is vriendelijk in een wereld die dat element steeds meer als ouderwets beschouwt.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair