Robert Blake roept getuige op in moordzaak van zijn vrouw

Een rechter in Californië heeft donderdag 11 juli in de rechtszaak van acteur Robert Blake een vrouw opgeroepen om een getuigenis af te leggen. De verdediging van Blake beweert dat de zoon van Marlon Brando, Christian Brando, betrokken was bij de moord op Blake's vrouw Bonnie Lee Bakley.

De vrouw, Diane Mattson, beweert dat ze, een paar maanden voor de moord op Bakley, een gesprek heeft gehoord van Christian Brando met twee voormalige stuntmannen, waarin hij suggereerde dat 'iemand een kogel door (haar) hoofd zou moeten schieten', daarbij met krachttermen refererend aan Bakley.

De advocaat van Mattson, Brian Oxman, en Blake's advocaat Thomas Mesereau Jr.,wilden een special sessie beleggen of de ondervraging van Mattson op videotape vastleggen, omdat Mattson vreest voor haar veiligheid.

De 69-jarige Robert Blake, die de titelrol speelde in de televisieserie Baretta, wordt beschuldigd van moord. Hij zou de 44 jaar oude Bakley op 4 mei 2001 buiten het Studio City restaurant hebben neergeschoten.

Blake's bodyguard, Earle Caldwell, wordt beschuldigd van medeplichtigheid. De aanklagers beweren dat Blake boos was op Bakley omdat zij hem in een zwangerschap en huwelijk had geluisd.



NieuwsFilm

meest populair