'Dune 2'-regisseur Denis Villeneuve vervulde de laatste wens van een stervende fan

'Dune 2'-regisseur Denis Villeneuve vervulde de laatste wens van een stervende fan

Dennis Villeneuve vervulde de laatste wens van een stervende man met een exclusieve vertoning van 'Dune 2'.

Denis Villeneuve heeft de laatste wens van een terminaal zieke man uit laten komen. Hij zorgde namelijk een exclusieve filmvertoning van het langverwachte vervolg op Dune uit 2021.

Al lange tijd werd er reikhalzend uitgekeken door fans naar Dune: Part Two. Maar voor de première plaatsvond, was er een exclusieve filmvertoning voor de vijftigjarige man die verbleef in een palliatieve zorginstelling in Quebec, Canada.

Diep ontroerd door verzoek
De actie werd mogelijk gemaakt door de Canadese liefdadigheidsinstelling L'Avant, die via een Facebookbericht contact opnam met Villeneuve. Het bericht vroeg de regisseur om "wat magie te maken" voor iemand die nog maar een paar weken te leven had.

Villeneuve en zijn vrouw, tevens uitvoerend producent van de film, waren diep ontroerd door het verzoek: Het is precies voor hem dat we films maken". Omdat het vanwege de fragiele toestand niet mogelijk was te reizen voor de man, werd de film, compleet met Franse ondertitels, naar Canada gevlogen.

Intieme setting
De besloten vertoning vond plaats in intieme setting, onder toeziend oog van de regieassistent. Op Villeneuve's laptop kon de man ongeveer de helft van de 2 uur en 46 minuten lange film bekijken.


Een paar dagen later overleed hij, met het geheim van het einde van de film.

NieuwsFilm

meest populair