Acteurs die veel meer aandacht verdienen: wat weet jij van 'Chernobyl'-ster Jared Harris?

Acteurs die veel meer aandacht verdienen: wat weet jij van 'Chernobyl'-ster Jared Harris?

Net zoals zijn vader een topacteur, maar helaas niet zo bekend.

Sommige acteurs verdienen bakken met geld, maar worden door de nodige mensen niet per se gezien als enorm getalenteerde sterren. Het tegenovergestelde is echter ook waar, dat er sterren rondlopen die veel meer aandacht verdienen. In de ogen van de nodige filmfanaten hoort Jared Harris ook in die categorie thuis.

Harris werd op 24 augustus 1961 in Londen geboren. Misschien komt de naam je wel bekend voor, maar Jared is dan ook de zoon van de legendarische acteur Richard Harris. Op jonge leeftijd wist Jared dat hij, net zoals zijn vader, eveneens wilde gaan acteren.

Carrière
In het begin van zijn carrière, eind jaren tachtig, begin jaren negentig, moest hij genoegen nemen met kleine rolletjes in films zoals Last of the Mohicans en Natural Born Killers, maar hij kreeg telkens meer te doen.

Zo wist hij hoge ogen te gooien in diverse films en series. Zo was hij erg sterk als Lane Pryce in de geliefde Mad Men-serie, maar hier deed Harris nog een schepje bovenop met zijn rol als wetenschapper Valery Legasov in Chernobyl, een van de beste (mini)series van de laatste 10 jaar.

Andere blockbusters
Ook in The Crown deed Harris het uitstekend als koning George VI. Wederom leverde hij een aangrijpende en overtuigende vertolking die hem veel lof oogstte. Hij kan echter eveneens heel goed een schurk spelen.


Dit toonde hij aan in Sherlock Holmes: Game of Shadows, waarin hij te zien is als de aartsvijand van de wereldberoemde detective, namelijk Moriarty. Ondanks het feit dat het vervolg iets minder goed werd onthaald dan het origineel, stal Harris de show.

Meer
Dit zijn maar enkele voorbeelden van Harris' indrukwekkende carrière, die al vaak genoeg heeft aangetoond zich te kunnen transformeren in verschillende personages, ongeacht de complexiteit die hiermee gekoppeld gaat.


De nodige fans vonden het jammer dat Harris niet werd gevraagd als Dumbledore in de Fantastic Beasts-films en zo het stokje zou overnemen van zijn vader, de originele Perkamentus. De schijnwerpers van Hollywood zijn vaak gericht op de grootste namen, maar het is tijd om Harris de aandacht te geven die hij verdient.

NieuwsFilm

meest populair