Een hoog tempo en een onderhoudend verhaal maken dit tweede deel beter dan zijn voorganger.
play

6,5 details

  • 129 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Het vervolg op het succesvolle Sherlock Holmes (2009) speelt zich een jaar na het eerste deel af. Holmes en Watson nemen het dit keer op tegen de mysterieuze Professor Moriarty, een crimineel meesterbrein dat Groot Brittannië wil verwoesten. Het duo krijgt in hun strijd met Moriarty hulp van Mycroft Holmes (Stephen Fry), de oudere en net zo slimme broer van Sherlock.

Alt titel
Sherlock Holmes 2
Regie
Guy Ritchie
Cast
Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Kelly Reilly, Jared Harris, Eddie Marsan, Stephen Fry, Paul Anderson, Geraldine James, William Houston, Wolf Kahler, Iain Mitchell, Jack Laskey, Patricia Slater.
Budget
$ 125.000.000
Opbrengst
$ 334.615.000
Release
16.12.2011
Release NL
15.12.2011
Release DVD
22.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Guy Ritchie | Cast: Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes), Jude Law (Dr. John Watson), Noomi Rapace (Madam Simza Heron), Jared Harris (Prof. James Moriarty), Stephen Fry (Mycroft Holmes), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2011

Niet iedereen was te spreken over Guy Ritchies interpretatie van Sherlock Holmes. De regisseur, eerder verantwoordelijk voor prettig luidruchtige actiefilms als Lock, Stock & Two Smoking Barrels en Snatch., maakte geen verfilming zoals tientallen van zijn voorgangers hadden gedaan. Sherlock was niet meer de stoffige detective met jagerspetje en ruitjesjas, maar een vechtende en rennende actieheld die zo nu en dan ook gewiekst en komisch uit de hoek kon komen. James Bond eigenlijk, maar dan eind negentiende eeuw.

Dat Ritchie niet trouw was aan de klassieke boeken van Arthur Conan Doyle zal voor fans misschien een doorn in het oog zijn geweest, maar iemand die uit was op een avondje onvervalst plezier hoefde niet teleurgesteld de bioscoopzaal te verlaten. Hoewel je ook weer niet te veel moest nadenken bij de nieuwe verfilming, want veel diepgang of onvoorspelbare situaties kwamen er niet in voor.

videotrailers & clips

alle artikelen (27)

Sherlock Holmes: A Game of Shadows Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Gisteren nog eens op tv gezien en nog een puntje verhoogd (naar 9) Het is gewoon een ideale blockbu......"

SunChaser

"...Ben letterlijk in slaap gevallen, wat een slecht verhaal...."

shaunofthedead

"...Superfilm, maar hoe kan iemand teleurgesteld zijn met het einde? Dat is precies zoals in de boeken......."

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

acties