Genoten van 'Dune 2'? Bekijk dan ook de andere moderne scifi-klassieker van Denis Villeneuve

Genoten van 'Dune 2'? Bekijk dan ook de andere moderne scifi-klassieker van Denis Villeneuve

'Arrival' kwam uit in 2016 en is nu al een klassieker.

Een van de blockbusters van het moment is Dune 2, geregisseerd door de Canadees Denis Villeneuve. Maar Dune is niet de eerste grote scifi-film die hij geregisseerd heeft. Zo kwam in 2016 Arrival uit, die nu al een klassieker is en gezien wordt als een van de beste scifi-films.

De film is gebaseerd op het boek Het verhaal van jouw leven door Ted Chiang uit zijn korteverhalenbundel De verhalen van jouw leven en anderen. Amy Adams speelt de hoofdrol in de film naast onder andere Jeremy Renner, Forest Whitaker en Michael Stuhlbarg.

Verhaal
In Arrival volgen we Louise Banks (Adams), een taalkundige, die door het Amerikaanse leger wordt ingeschakeld wanneer buitenaardse wezens over de hele wereld verschijnen. Ze moet ontdekken hoe ze kan communiceren met de buitenaardse wezens voordat spanningen leiden tot oorlog.

Die buitenaardse wezens spreken in een geavanceerde taal die alleen zij kan ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te ontcijferen, krijgt ze te maken met een aantal flashbacks, die de sleutel blijken tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Nominaties voor Adams en muziek
De film ontving toen acht nominaties bij de Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regisseur, Beste Cinematografie, Beste Bewerkte Scenario en het won Beste Geluidsbewerking. Voor haar vertolking ontving Adams nominaties voor een BAFTA Award, SAG Award, Critics Choice Award en Golden Globe Award.


Vooral ook de muziek en het geluid die gebruikt wordt in de film werd heel erg geprezen. Zo was de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson, die voor de muziek zorgde in de film, genomineerd voor heel wat prijzen waaronder een Golden Globe en Grammy Award.

Kijken?
Arrival is een hersenkrakende sciencefiction-thriller met een krachtige, emotionele twist. Het toont een realistisch portret van de mensheid die haar lot onder ogen ziet, wat leidt tot een einde dat zowel verrassend als ontroerend is. Het is een perfecte film om te bekijken na het zien van Dune 2.


Je kan Arrival bekijken op zowel Netflix als Prime Video en je kan de film ook verkrijgen op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair