Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Een beroemde regisseur en vele geliefde acteurs wisten dit project niet te redden.

Het komt wel vaker voor, dat een film er veelbelovend uitziet en wordt gezien als een mogelijke kanshebber voor de Oscars. Soms komt dit ook uit, andere keren blijkt het juist een mega flop te zijn. Helaas hoort de onderstaande film in de laatste categorie.

Het gaat hier om Knight of Cups uit 2015. Deze film werd gemaakt door de geliefde regisseur Terrence Malick, die elke keer weer de nodige sterren weet te strikken. Dit was nu niet anders.

Cast
In de film zijn de hoofdrollen weggelegd voor Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Antonio Banderas en Freida Pinto om er maar een paar op te noemen. Al deze topacteurs hebben al de nodige pareltjes geleverd, maar helaas hoort Knight of Cups daar niet bij.

De hoge verwachtingen wist Mallick namelijk niet waar te maken. Een van de belangrijkste redenen hiervoor lijkt het verwarrende verhaal. De film volgt het leven van een succesvolle maar lege filmregisseur (Bale) die op zoek is naar betekenis in zijn leven.

Problemen
Menig filmfanaat vond de verhaallijn echter verwarrend en onsamenhangend. Sommige mensen beschuldigen Malick ervan focus te verliezen en dat hij ging voor het maken van een film die te veel stijl over inhoud had.


De nodige kijkers zijn dan ook van mening dat het voor deze reden moeilijk was om erin te komen en betrokken te blijven bij het verhaal. Dat valt eveneens te zien aan de teleurstellende cijfers die deze scoort op grote filmwebsites, zoals een 5,7 op IMDb en een 47% op Rotten Tomatoes.

Andere flop
Recentelijk kwam er nog een soortgelijk artikel langs, dat eveneens had te maken met de Oscar bekroonde Bale. Hij heeft natuurlijk al veel sterk onthaalde films gemaakt, maar ook Amsterdam was een behoorlijke flop. Daarover lees je hier meer.



NieuwsFilm

meest populair